Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010
Ingrediente
Aluat:100 mg unt, cana de faina,1 cana cu apa,4 oua mari,1 praf de sare., Crema de branza:250 g branza de vaci,100 g branza de burduf,1 cub de unt,1 ou,2-3 linguri de cascaval afumat.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se face un aluat ca la choux-a-la-creme:se dau in clocot apa cu untul topit,se toarna faina si se amesteca repede pana la omogenizare;se lasa la racit si se mixeaza ouale pe rand,pana rezulta o crema care sa intinde uniform in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina;se coace la 180 grade timp de cca 15 minute,apoi se scoate pe un prosop ud;se intinde crema de branza obtinuta di amestecul tuturor ingredientelor,se ruleaza si se mai coace la foc mic inca 10 min.Se scoate si se pudreaza cu parmezan;se taie rece.Se serveste alaturi de un vin alb,dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri
14 voturi
4 comentarii
1h
Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si
13 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Super...
Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Cred ca este tare buna...am sa o incerc si eu....
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010
Delicioasa
fragolina bianca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Sa stii ca zilele astea o sa o incerc .Sunt curioasa cum iese cu aluat de tipul asta ca nu am auzit niciodata.Mi-e tare pofta de placinta cu branza,eu branza de vaci o fac acasa dupa o reteta de la bunica mea.Dar e un desert sau un aperitiv?