autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
Aluat:100 mg unt, cana de faina,1 cana cu apa,4 oua mari,1 praf de sare., Crema de branza:250 g branza de vaci,100 g branza de burduf,1 cub de unt,1 ou,2-3 linguri de cascaval afumat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat ca la choux-a-la-creme:se dau in clocot apa cu untul topit,se toarna faina si se amesteca repede pana la omogenizare;se lasa la racit si se mixeaza ouale pe rand,pana rezulta o crema care sa intinde uniform in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina;se coace la 180 grade timp de cca 15 minute,apoi se scoate pe un prosop ud;se intinde crema de branza obtinuta di amestecul tuturor ingredientelor,se ruleaza si se mai coace la foc mic inca 10 min.Se scoate si se pudreaza cu parmezan;se taie rece.Se serveste alaturi de un vin alb,dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza impletita

Placinta cu branza impletita

Din ingredientele aluatului se prepara un aluat moale nelipicios, se framanta si se lasa 1/2

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii

7 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 04 februarie 2012

    deci:o umplutura traznet pt aluatul asta:branza de vaci frecata cu sare si cu marar verde,un pic de boia de ardei dulce ..;este super!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    precis delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Arata tare bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Super...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Cred ca este tare buna...am sa o incerc si eu....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Delicioasa

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Sa stii ca zilele astea o sa o incerc .Sunt curioasa cum iese cu aluat de tipul asta ca nu am auzit niciodata.Mi-e tare pofta de placinta cu branza,eu branza de vaci o fac acasa dupa o reteta de la bunica mea.Dar e un desert sau un aperitiv?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:100 mg unt, cana de faina,1 cana cu apa,4 oua mari,1 praf de sare.
  • Crema de branza:250 g branza de vaci,100 g branza de burduf,1 cub de unt,1 ou,2-3 linguri de cascaval afumat.

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

anca (Chef de cuisine)

deci:o umplutura traznet pt aluatul asta:branza de vaci frecata cu sare si cu marar verde,un pic de boia de ardei dulce ..;este super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Puricei muntenesti