autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu Branza

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
-500 gr faina, -220 gr unsoare sau (margarina 300 gr), -1 cub drojdie, -4 oua, -600 gr branza, -260 gr zahar, -100 ml lapte, -putina sare, -o lamaie, -stafide(la alegere), -2 pliculete zahar vanilinat, -100 gr gris

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
-Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri cu putina sare si cu o lingura de zahar, se pune untura si drojdia si se framanta,se lasa la dospit cca 20 de min.

Umplutura:
-600 gr branza se amesteca cu 2 galbenusuri restu de zahar se razaleste coaja de lamaine dupa gust,se pune grisul(daca este mai zamoasa branza se pune gris mai mult)cele 4 albusuri se bat spuma si se adauga la compozitie.

-aluatul dupa ce sa luat de la dospit se imparte in 2\\3(treisfert) se intide foaia cu sucitoare se pune intr-o tava tapetata cu ulei si cu faina,se pune umlutura si restul de aluat ce a ramas se razaleste deasupra si se baga la cuptor cca 25 de min,dupa ce sa racit se tapeteaza cu zahar praf.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Larysa (Chef de cuisine) , 28 august 2013

    Multumesc!

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

    Un deliciu !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Arata bine placintica ta ...tine-o tot asa!!!Pupici

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Gustoasa!!!........

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Arata bine si cred ca e si buna. Bine ai venit printre noi.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      bun,bun,bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -220 gr unsoare sau (margarina 300 gr)
  • -1 cub drojdie
  • -4 oua
  • -600 gr branza
  • -260 gr zahar
  • -100 ml lapte
  • -putina sare
  • -o lamaie
  • -stafide(la alegere)
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -100 gr gris

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

36 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Se pune la fiert fasolea cu jumatate de morcov taiat cubulete mici, ceapa taiata la fel si sare,

9 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne

Larysa (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte moi din portocalã ( Queijadas de Laranja)