Placinta cu Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • branza de vaci 450 gr.
  • faina 350 gr.
  • zahar 150 gr.
  • unt 150 gr.
  • 100 ml lapte
  • bicarbonat
  • sare si otet
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • doua oua

Mod de preparare

Se bate untul margarina impreuna cu 50 de grame de zahar farin pana se spumeaza, se adauga un ou batut separat, sarea, laptele si putin zahar vanilat si se continua pana se obtine o compozitie cremoasa.

Adaugati bicarbonatul dizolvat in otet si amestecati in continuare omogenizind compozitia. Adaugati aprox. 60 gr. de faina, amestecand usor pina se incorporeaza toata.

Lasati compozitia la cald aprox 30 de min, timp in care amestecati branza de vaci cu un ou, 50 de grame de zahar, stafide, coaja de lamaie si 30 de grame de faina. Imparitit aluatul obtinut in bucati egale. Intindeti o bucata pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de 1 cm si asazati-o in tava. Deasupra puneti umplutura intr-un strat uniform, apoi asezati a doua foaie.

Introduceti tava la cuptor, la o 180 de grade C iar dupa coacere si racire o puteti taia in forme diferite.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise