autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Placinta cu Branza

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
branza de vaci 450 gr., faina 350 gr., zahar 150 gr., unt 150 gr., 100 ml lapte, bicarbonat, sare si otet, stafide, coaja de lamaie, zahar vanilat, doua oua

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se bate untul margarina impreuna cu 50 de grame de zahar farin pana se spumeaza, se adauga un ou batut separat, sarea, laptele si putin zahar vanilat si se continua pana se obtine o compozitie cremoasa.
Adaugati bicarbonatul dizolvat in otet si amestecati in continuare omogenizind compozitia. Adaugati aprox. 60 gr. de faina, amestecand usor pina se incorporeaza toata.
Lasati compozitia la cald aprox 30 de min, timp in care amestecati branza de vaci cu un ou, 50 de grame de zahar, stafide, coaja de lamaie si 30 de grame de faina. Imparitit aluatul obtinut in bucati egale. Intindeti o bucata pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de 1 cm si asazati-o in tava. Deasupra puneti umplutura intr-un strat uniform, apoi asezati a doua foaie.
Introduceti tava la cuptor, la o 180 de grade C iar dupa coacere si racire o puteti taia in forme diferite.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza in tava de paine

Placinta cu branza in tava de paine

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • branza de vaci 450 gr.
  • faina 350 gr.
  • zahar 150 gr.
  • unt 150 gr.
  • 100 ml lapte
  • bicarbonat
  • sare si otet
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • doua oua

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza dulce