autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- faina 0.5 kg, - branza de vaci 0.5 kg, - unt 200g, - zahar 300g, - zahar vanilat 1 pliculet, - gris 30g, - oua 3 buc., - smantana 100g, - unt 50g, - stafide 100g, - praf de copt ~un varf de cutit, - sare, - coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune-ti intr-un castron untul, faina, 200g de zahar, praful de copt ~un varf de cutit, putina sare si amestecati bine. Lasa-ti aluatul la rece aprox 40 min. dupa care se taiati-l pe jumatate. Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina intinde-ti o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Asezati in tava unsa si presarata cu gris. Deasupra pune-ti umplutura cu branza, presarata cu zahar, galbenusuri, smantana, unt topit, gris, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa şi stafidele oparite. La final introduceti in aceasta compozitie albusurile batute spuma, amestecand usor pana cand se omogenizeaza complet. Stratul de umplutura il acoperiti cu foaia preparata din restul de aluat, ungeti deasupra cu oul batut şi le introduceti in cuptorul incalzit potrivit. Dupa ce s-a copt, presarati cu zahar pudra, taiati bucati si se aseazati pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si seminte de pin

Placinta cu branza si seminte de pin

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza, insiropata

Placinta cu branza, insiropata

Se preincalzeste cuptorul. Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in

3 voturi    1 comentariu
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - faina 0.5 kg
  • - branza de vaci 0.5 kg
  • - unt 200g
  • - zahar 300g
  • - zahar vanilat 1 pliculet
  • - gris 30g
  • - oua 3 buc.
  • - smantana 100g
  • - unt 50g
  • - stafide 100g
  • - praf de copt ~un varf de cutit
  • - sare
  • - coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu caise si iaurt