autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- faina 0.5 kg, - branza de vaci 0.5 kg, - unt 200g, - zahar 300g, - zahar vanilat 1 pliculet, - gris 30g, - oua 3 buc., - smantana 100g, - unt 50g, - stafide 100g, - praf de copt ~un varf de cutit, - sare, - coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune-ti intr-un castron untul, faina, 200g de zahar, praful de copt ~un varf de cutit, putina sare si amestecati bine. Lasa-ti aluatul la rece aprox 40 min. dupa care se taiati-l pe jumatate. Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina intinde-ti o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Asezati in tava unsa si presarata cu gris. Deasupra pune-ti umplutura cu branza, presarata cu zahar, galbenusuri, smantana, unt topit, gris, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa şi stafidele oparite. La final introduceti in aceasta compozitie albusurile batute spuma, amestecand usor pana cand se omogenizeaza complet. Stratul de umplutura il acoperiti cu foaia preparata din restul de aluat, ungeti deasupra cu oul batut şi le introduceti in cuptorul incalzit potrivit. Dupa ce s-a copt, presarati cu zahar pudra, taiati bucati si se aseazati pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

38 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi

5 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - faina 0.5 kg
  • - branza de vaci 0.5 kg
  • - unt 200g
  • - zahar 300g
  • - zahar vanilat 1 pliculet
  • - gris 30g
  • - oua 3 buc.
  • - smantana 100g
  • - unt 50g
  • - stafide 100g
  • - praf de copt ~un varf de cutit
  • - sare
  • - coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu malai si afine