autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
foi de placinta - 800 gr, branza telemea - 1 kg, branza de vaci - 500 gr, 8 oua, smantana - 400 gr, lapte - 300 gr, ulei de masline - 150 gr

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Se piseaza branza telemea, se amesteca bine cu branza de vaci, se adauga 5 oua batute ca pentru omleta si 200 gr de smantana. Foile de placinta se ung cu ulei de masline.



Se aseaza cate 3 foi suprapuse, iar pe toata suprafata superioara se intinde uniform compozitia de branza si se ruleaza. Rulourile de placinta se aseaza intr-o tava in prealabil unsa cu ulei apoi se coace la 200 de grade timp de 20 de minute.



Cand este aproape coapta, se prepara un amestec din lapte, restul de smantana si 3 oua, apoi se toarna pe toata suprafata placintei. Se introduce din nou la cuptor timp de 10 minute pana se rumeneste.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Umplutura de branza: Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus

27 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si seminte de pin

Placinta cu branza si seminte de pin

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • foi de placinta - 800 gr
  • branza telemea - 1 kg
  • branza de vaci - 500 gr
  • 8 oua
  • smantana - 400 gr
  • lapte - 300 gr
  • ulei de masline - 150 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulouri de post cu nuca