autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
foi de placinta - 800 gr, branza telemea - 1 kg, branza de vaci - 500 gr, 8 oua, smantana - 400 gr, lapte - 300 gr, ulei de masline - 150 gr

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Se piseaza branza telemea, se amesteca bine cu branza de vaci, se adauga 5 oua batute ca pentru omleta si 200 gr de smantana. Foile de placinta se ung cu ulei de masline.



Se aseaza cate 3 foi suprapuse, iar pe toata suprafata superioara se intinde uniform compozitia de branza si se ruleaza. Rulourile de placinta se aseaza intr-o tava in prealabil unsa cu ulei apoi se coace la 200 de grade timp de 20 de minute.



Cand este aproape coapta, se prepara un amestec din lapte, restul de smantana si 3 oua, apoi se toarna pe toata suprafata placintei. Se introduce din nou la cuptor timp de 10 minute pana se rumeneste.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi

5 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si visine

Placinta cu branza si visine

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • foi de placinta - 800 gr
  • branza telemea - 1 kg
  • branza de vaci - 500 gr
  • 8 oua
  • smantana - 400 gr
  • lapte - 300 gr
  • ulei de masline - 150 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Reţetă de preparare a papanaşilor