Placinta cu branza - dietetica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.branza de vaci
  • 6 linguri cu varf pesmet
  • 3 linguri rase gris
  • 2 linguri rase de zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr.de stafide
  • 2 oua
  • 2 linguri esenta de rom,sau coaja rasa de la o lamaie
  • 1 cubulet de unt (aprox.20gr.)

Mod de preparare

Aceasta placinte foarte gustoasa are un continut redus in oua, grasimi si zaharuri.Fructoza din stafide suplineste lipsa zaharului.Pentru a savura gustul placintei se va folosi fie esenta de rom,fie coaja de lamaie rasa.Intr-o tava de marime potrivita.Putem folosi fie hartie de copt,caz in care nu se mai unge tava,fie vom unge tava cu bucatica de unt solid.Se adauga un strat uniform de pesmet,cat sa cuprinda toata tava .restul de unt il taiem bucatele foarte mici si il vom adauga deasupra.

Batem oale cu zaharul.Branza o sfaramam bine cu o furculita sau o trecem prin sita.Se adauga in urmatoarea ordine:

- grisul:

- smantana;

- ouale,amestecand foarte bine de fiecare data.

Adaugam jumatate din cantitatea de oua batute cu zahar si stafidele.

Se rastoarna compozitia in tava.Cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa se niveleaza compozitia.Se toarna restul de ou si se continua nivelarea placintei.

Se da la cuptor la foc moderat (150- 170 gr.C)pentru aproximativ 40 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se serveste a doua zi,cand se taie in patrate egale.Se obtine un preparat foarte gustos,cu o placuta aroma de rom sau lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise