Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1,5 kg branza de vaci, 5-6 oua, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 100 g stafide, esenta rom si lamaie, ulei pentru uns foile
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
30 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6.
Branza o zdrobim bine cu furculita , adaugam zaharul , coaja rasa de lamaie ,4-5 oua intregi, zaharul vanilat si stafidele scoase din rom.Gustam si daca e cazul mai adaugam esenta de lamaie sau zahar.
Aceasta compozitie de branza o punem peste primele 6 foi unse. Punem iar foaie, peste branza , o ungem, foaie...pina se termina foile. Peste ultima foaie punem un ou batul bine cu o lingura cu zahar.
Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cind placinta face o crusta maronie deasupra.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. Daca doriti se poate pudra cu zahar praf.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Foarte gustoasa. Tot asa am facut si eu.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Placinta mea preferata.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Placinta mea preferata.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Tare bine mai arata...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
E un deliciu. Mananci si cu ochii.
mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Eu o tai cruda si adaug oul batut cu un pahar de smantana, dupa care o bag la cuptor.Este extraordinara.
Niko2301 (Bucatar) , 31 august 2009
Arata super bine!! Am s-o incerc si eu!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009
Superb arata si sunt sigura ca este foarte buna,felicitari.
Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009
Este preferata mea !!!Eu pun si cubulete de rahat . Ii da un aspect deosebit.
Czompa (Chef de cuisine) , 20 august 2009
Foarte buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009
O bunatate...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 august 2009
Si aceasta reteta este pe gustul meu.Excelent!Felicitari!
Ramona (Chef de cuisine) , 18 august 2009
E rapida, si grozava!!