autor:

muryshor

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza -Ofelia-

Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
ptr aluat:-200ml ulei 200ml lapteun ou1lingura de zahardrojdie ct o nuca mica jumatate lingurita sare, faina cat cuprinde ptr a face un aluat ce se poate intinde 1 lingurita jumatate otet arome (coaja de lamaie, vanilie )-, , ptr umputura :1kg de branza de vaci, 7-8 oua 3-4 linguri de grisarome (coaja de lamaie, esenta de rom ) zahar- dupa gust - cam 10 linguri

Dificultate: Medie Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele , drojdia muiata in putin lapte ,otetul, iar la urma faina cat cuprinde ptr a iesi un aluat modelabil.Se lasa la crescut cam un sfert de ora , si se intind 4 foi potrivit de groase , ce se umplu cu branza frecata in prealabil cu zaharul , grisul si aromele , se ruleaza si se ung cu ou .Se pun intr o tava patrata sau dreptunghiulara si se coc la foc mediu , cam 1 ora .Acest aluat , se poate umple si cu alte umpluturi :mere , gem , ciuperci .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza -Ofelia-" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata… Pana

84 voturi    38 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Placinta cu branza si prajitura cu branza sunt tare delicioase si imi plac la nebunie...Cred ca si reteta prezentata de dvs este minunata...

Dificultate

Medie

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat:-200ml ulei 200ml lapteun ou1lingura de zahardrojdie ct o nuca mica jumatate lingurita sare
  • faina cat cuprinde ptr a face un aluat ce se poate intinde 1 lingurita jumatate otet arome (coaja de lamaie
  • vanilie )-
  • ptr umputura :1kg de branza de vaci
  • 7-8 oua 3-4 linguri de grisarome (coaja de lamaie
  • esenta de rom ) zahar- dupa gust - cam 10 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de muryshor
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in

6 voturi    2 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Placinta cu branza si prajitura cu branza sunt tare delicioase si imi plac la nebunie...Cred ca si reteta prezentata de dvs este minunata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz