autor:

muryshor

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza -Ofelia-

Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
ptr aluat:-200ml ulei 200ml lapteun ou1lingura de zahardrojdie ct o nuca mica jumatate lingurita sare, faina cat cuprinde ptr a face un aluat ce se poate intinde 1 lingurita jumatate otet arome (coaja de lamaie, vanilie )-, , ptr umputura :1kg de branza de vaci, 7-8 oua 3-4 linguri de grisarome (coaja de lamaie, esenta de rom ) zahar- dupa gust - cam 10 linguri

Dificultate: Medie Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele , drojdia muiata in putin lapte ,otetul, iar la urma faina cat cuprinde ptr a iesi un aluat modelabil.Se lasa la crescut cam un sfert de ora , si se intind 4 foi potrivit de groase , ce se umplu cu branza frecata in prealabil cu zaharul , grisul si aromele , se ruleaza si se ung cu ou .Se pun intr o tava patrata sau dreptunghiulara si se coc la foc mediu , cam 1 ora .Acest aluat , se poate umple si cu alte umpluturi :mere , gem , ciuperci .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza -Ofelia-" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Placinta cu branza si prajitura cu branza sunt tare delicioase si imi plac la nebunie...Cred ca si reteta prezentata de dvs este minunata...

Dificultate

Medie

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat:-200ml ulei 200ml lapteun ou1lingura de zahardrojdie ct o nuca mica jumatate lingurita sare
  • faina cat cuprinde ptr a face un aluat ce se poate intinde 1 lingurita jumatate otet arome (coaja de lamaie
  • vanilie )-
  • ptr umputura :1kg de branza de vaci
  • 7-8 oua 3-4 linguri de grisarome (coaja de lamaie
  • esenta de rom ) zahar- dupa gust - cam 10 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de muryshor
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in

6 voturi    2 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Placinta cu branza si prajitura cu branza sunt tare delicioase si imi plac la nebunie...Cred ca si reteta prezentata de dvs este minunata...

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte