autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza sarata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 cana de apa (lapte), 1 lg zahar, 4 lg ulei, un cubulet drojdie proaspata, 1 ou, un praf de sare, faina cat cuprinde (cca 500g), , Pentru uns:, 4 lg ulei, 50 g untura sau unt gras, , Pentru umputura:, 500-600 telemea de vaca sau oaie, 2 oua, , Pentru finisat:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.



Pentru foile de placinta procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt. Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie . Punem o foaie pe masa, o ungem cu untura amestecata cu ule i(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte. La fel procedam si cu celelalte foi.



In final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine.



Se pune pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete, intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se pun intr-o tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Plăcintă cu branză sărată

Plăcintă cu branză sărată

1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus. 2.Intr-un castron radem branza, adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600 telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa