autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza sarata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 cana de apa (lapte), 1 lg zahar, 4 lg ulei, un cubulet drojdie proaspata, 1 ou, un praf de sare, faina cat cuprinde (cca 500g), , Pentru uns:, 4 lg ulei, 50 g untura sau unt gras, , Pentru umputura:, 500-600 telemea de vaca sau oaie, 2 oua, , Pentru finisat:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.



Pentru foile de placinta procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt. Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie . Punem o foaie pe masa, o ungem cu untura amestecata cu ule i(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte. La fel procedam si cu celelalte foi.



In final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine.



Se pune pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete, intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se pun intr-o tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma,

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza dulce-sarata

placinta cu branza dulce-sarata

foile de placinta se lasa la temperatura camerei. branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa,

16 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Elena , 29 decembrie 2019

    Aluatul se lasă la odihnit? La rece?! La cald? Pentru cât timp?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600 telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elena

Aluatul se lasă la odihnit? La rece?! La cald? Pentru cât timp?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate