autor:

Papile_Mofturoase

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Autor: Papile_Mofturoase (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Papile_Mofturoase (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Ingrediente
un pachet de foi de plăcintă (necongelate eventual), 8 ouă mari (10 medii), un pahar de 400 de ml de iaurt degresat, 300 de grame de telemea slabă de vacă, 200 de grame de brânză slabă de vaci,1 lingurită de tarhon, 1 lingură de mărar proaspăt tăiat mărunt, 1 linguriță de chimen și coriandru măcinate, puțin ulei de măsline pentru uns foile și tava, opțional semințe de pin rumenite ușor în tigaie sau o mână de spanac/ștevie sau leurdă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma, după care adaugi iaurtul, brânza de vaci și telemeaua sfărâmată. Parfumezi amestecul cu ierburile aromate. Dacă telemeaua nu e suficient de sărată, mai adaugi puțină sare.



Apoi începe să asamblezi plăcinta: 4 foi pe fundul tăvii, cu marginile lăsate ca în imagine, să o poți împacheta frumos la sfârșit. Adaugi din amestecul de brânză cu ierburi, din nou 4 foi, de data asta rupte cât fundul tăvii, din nou brânză. Poți alterna așa până epuizezi foile și amestecul de brânză, dar și cât te lasă tava. Pe mine m-a lăsat preț de 3 straturi. Plăcinta crește la coacere, așa că ai grijă să-i lași spațiu, altfel dă pe dinafară.



Unge deasupra cu un amestec de 2 ouă plus puțin iaurt, ca să facă crustă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de plăcintă (necongelate eventual)
  • 8 ouă mari (10 medii)
  • un pahar de 400 de ml de iaurt degresat
  • 300 de grame de telemea slabă de vacă
  • 200 de grame de brânză slabă de vaci,1 lingurită de tarhon
  • 1 lingură de mărar proaspăt tăiat mărunt
  • 1 linguriță de chimen și coriandru măcinate
  • puțin ulei de măsline pentru uns foile și tava, opțional semințe de pin rumenite ușor în tigaie sau o mână de spanac/ștevie sau leurdă

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Japoneze