autor:

Papile_Mofturoase

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Autor: Papile_Mofturoase (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Papile_Mofturoase (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Ingrediente
un pachet de foi de plăcintă (necongelate eventual), 8 ouă mari (10 medii), un pahar de 400 de ml de iaurt degresat, 300 de grame de telemea slabă de vacă, 200 de grame de brânză slabă de vaci,1 lingurită de tarhon, 1 lingură de mărar proaspăt tăiat mărunt, 1 linguriță de chimen și coriandru măcinate, puțin ulei de măsline pentru uns foile și tava, opțional semințe de pin rumenite ușor în tigaie sau o mână de spanac/ștevie sau leurdă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma, după care adaugi iaurtul, brânza de vaci și telemeaua sfărâmată. Parfumezi amestecul cu ierburile aromate. Dacă telemeaua nu e suficient de sărată, mai adaugi puțină sare.



Apoi începe să asamblezi plăcinta: 4 foi pe fundul tăvii, cu marginile lăsate ca în imagine, să o poți împacheta frumos la sfârșit. Adaugi din amestecul de brânză cu ierburi, din nou 4 foi, de data asta rupte cât fundul tăvii, din nou brânză. Poți alterna așa până epuizezi foile și amestecul de brânză, dar și cât te lasă tava. Pe mine m-a lăsat preț de 3 straturi. Plăcinta crește la coacere, așa că ai grijă să-i lași spațiu, altfel dă pe dinafară.



Unge deasupra cu un amestec de 2 ouă plus puțin iaurt, ca să facă crustă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie

117 voturi    25 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de plăcintă (necongelate eventual)
  • 8 ouă mari (10 medii)
  • un pahar de 400 de ml de iaurt degresat
  • 300 de grame de telemea slabă de vacă
  • 200 de grame de brânză slabă de vaci,1 lingurită de tarhon
  • 1 lingură de mărar proaspăt tăiat mărunt
  • 1 linguriță de chimen și coriandru măcinate
  • puțin ulei de măsline pentru uns foile și tava, opțional semințe de pin rumenite ușor în tigaie sau o mână de spanac/ștevie sau leurdă

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
MAMALIGA