autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu branza si iaurt

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2013

Ingrediente
10 oua, 11 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri apa calduta, 1 pliculet praf de copt, 400 g foi de placinta, -pentru umplutura:, 1 kg branza de capra sau de vaci, 150 g stafide, 2 lingurite esenta de rom, 300 g iaurt gras( de capra), 2 plicuri zahar vanilat, -pentru sirop:, 250 ml apa, coaja de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt.
Mai intii punem cele 5 galbenusuri + 2 linguri cu apa si le batem cu mixerul, foarte bine cu cele 6 linguri de zahar.Se adauga faina si praful de copt amestecate impreuna (cite o lingura odata). Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de gros, dar nu ca un aluat de framintat totusi.
Intre timp se bat albusurile spumacu putina sare. Punem jumatate din spuma peste aluatul de faina si amestecam cu miscari verticale (de sus in jos), cu mana, NU cu mixerul.
Apoi adaugam cealalta jumatate de spuma si aluatul arata pufos de tot, este destul de consistent, insa foarte aerisit.
Aluatul il punem intr-o tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt.
Branza o sfaramam cu o furculita apoi adaugam 3 oua intregi, 4 linguri zahar si stafidele pe care le-am tinut in apa cu esenta de rom, apoi le-am scurs bine.Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.
Intindem pe masa foile de placinta , luam 3 foi si le ungem pe toata suprafata cu putin ulei.
Punem doua linguri din crema de branza , o intindem putin cu lingura si rulam foile.
Procedam la fel cu celelalte foi pina facem patru rulade pe care le asezam peste pandispanul din tava.
Iaurtul il batem bine cu doua oua si cu zaharul vanilat.
Peste rulourile cu branza asezam foaia de placinta ramasa iar peste ea intindem branza ramasa.Peste branza rasturnam iaurtul amestecat cu ouale.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pina se coace placinta.
Daca aveti norocul sa va mai ramana o foaie o rupeti bucatele si o presarati deasupra.
Preparam siropul .Apa cu lingura de zahar si coaja de lamaie o punem pe foc pina da un clocot. Strecuram apoi siropul ca sa ramana coaja de lamaie deoparte.
Am mai avut o canita de sirop caramel pe care l-am adaugat siropului preparat.
Cand placinta e coapte, o scoatem din cuptor si o desprindem de marginea tavii, inlaturand si hartia de copt.
Turnam siropul de jur imprejurul placintei ca sa insiropam pandispanul si ce ramane turnam deasupra.
Lasam placinta sa se raceasca in tava...asta daca rezistati la cum arata si ce miros emana !!!
Se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza dupa ce s-a racit.
Surpriza vine acum : foile s-au topit ca prin minune, pandispanul insiropat si-a prins mana cu strudelul cu branza, iar placinta este aerata de siropul aromat! Delicios ...
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/placinta-cu-branza-si-iaurt.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi

30 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cuburi cu crema si ciocolata

Cuburi cu crema si ciocolata

Blatul: macinati nucile cu 2 linguri de zahar,(din acei 150g ),pana devine o faina ; Intr-un bol

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2013

    O delicatesa*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 11 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g foi de placinta
  • -pentru umplutura:
  • 1 kg branza de capra sau de vaci
  • 150 g stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 300 g iaurt gras( de capra)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • -pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • coaja de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello