Placinta cu branza si iaurt

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si iaurt

Ingrediente

  • 10 oua
  • 11 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g foi de placinta
  • -pentru umplutura:
  • 1 kg branza de capra sau de vaci
  • 150 g stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 300 g iaurt gras( de capra)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • -pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt.

Mai intii punem cele 5 galbenusuri + 2 linguri cu apa si le batem cu mixerul, foarte bine cu cele 6 linguri de zahar.Se adauga faina si praful de copt amestecate impreuna (cite o lingura odata). Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de gros, dar nu ca un aluat de framintat totusi.

Intre timp se bat albusurile spumacu putina sare. Punem jumatate din spuma peste aluatul de faina si amestecam cu miscari verticale (de sus in jos), cu mana, NU cu mixerul.

Apoi adaugam cealalta jumatate de spuma si aluatul arata pufos de tot, este destul de consistent, insa foarte aerisit.

Aluatul il punem intr-o tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt.

Branza o sfaramam cu o furculita apoi adaugam 3 oua intregi, 4 linguri zahar si stafidele pe care le-am tinut in apa cu esenta de rom, apoi le-am scurs bine.Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.

Intindem pe masa foile de placinta , luam 3 foi si le ungem pe toata suprafata cu putin ulei.

Punem doua linguri din crema de branza , o intindem putin cu lingura si rulam foile.

Procedam la fel cu celelalte foi pina facem patru rulade pe care le asezam peste pandispanul din tava.

Iaurtul il batem bine cu doua oua si cu zaharul vanilat.

Peste rulourile cu branza asezam foaia de placinta ramasa iar peste ea intindem branza ramasa.Peste branza rasturnam iaurtul amestecat cu ouale.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pina se coace placinta.

Daca aveti norocul sa va mai ramana o foaie o rupeti bucatele si o presarati deasupra.

Preparam siropul .Apa cu lingura de zahar si coaja de lamaie o punem pe foc pina da un clocot. Strecuram apoi siropul ca sa ramana coaja de lamaie deoparte.

Am mai avut o canita de sirop caramel pe care l-am adaugat siropului preparat.

Cand placinta e coapte, o scoatem din cuptor si o desprindem de marginea tavii, inlaturand si hartia de copt.

Turnam siropul de jur imprejurul placintei ca sa insiropam pandispanul si ce ramane turnam deasupra.

Lasam placinta sa se raceasca in tava...asta daca rezistati la cum arata si ce miros emana !!!

Se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza dupa ce s-a racit.

Surpriza vine acum : foile s-au topit ca prin minune, pandispanul insiropat si-a prins mana cu strudelul cu branza, iar placinta este aerata de siropul aromat! Delicios ...

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/placinta-cu-branza-si-iaurt.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise