Placinta cu branza si marar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si marar

Ingrediente

  • Coca:
  • 500 g faina
  • o lingura de sare
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml smintina
  • pt. impachetat:
  • 150 g untura+2 linguri faina(sau 200 g margarina)
  • Pentru umplutura:
  • 400 g brinza telemea
  • 200 g brinza de oaie
  • sare
  • 5 oua + 2 albusuri de la coca + un albus de la un ou
  • +un galbenus pt uns placinta pe deasupra
  • marar

Mod de preparare

Coca:

galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat foarte elastic, care se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se pune 1/4 din grasimea amestecata cu faina, pt a adrera mai bine, si se intinde foarte bine cu cutitul. Se impacheteaza in 3 de sus in jos, si de la stinga la dreapta.Se procedeaza la fel cu a doua foaie. Se pun in frigider pt 15 min.

Se repeta procedura inca o data.

(pentru cine nu doreste aceasta impachetare, se poate pune de la inveput un cub de drojdie amestecata cu putina faina, zahar si lapte, si se lasa la dospit, apoi se intind cele 2 foi intre care se pune umplutura-este o varianta mai usoara, dar la fel de gustoasa)

Se ia o tava, se unge cu ulei si se presara cu faina, si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita.

Umplutura:

se da pe razatoare brinza.Se taie mararul marunt. Se amesteca ouale cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brinza, si se framinta bine, impreuna cu mararul. Pentru cine doreste, se pot adauga si cozi de ceapa tocate marunt).

Aceasta umplutura se pune peste prima foaie.

Se intinde si a doua foaie peste brinza.

Se unge cu galbenusul de ou batut bine.

Pentru a fi mai usor de taiat, inainte de a fi introdusa la cuptor, se taie cu un cutit foarte ascutit prima foaie, pina aproape de brinza, in patrate de 5 cm pe 5 cm.

Se introduce la cuptorul preincalzit dinainte, se lasa 35-40 min la foc tare, apoi se intoarce si se continua coacerea la foc mic pentru inca aprox. 20 min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Bucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise