autor:

Ramona

» » Aperitive

Placinta cu branza si marar

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
Coca:, 500 g faina, o lingura de sare, 2 galbenusuri, 400 ml smintina, pt. impachetat:, 150 g untura+2 linguri faina(sau 200 g margarina), , Pentru umplutura:, 400 g brinza telemea, 200 g brinza de oaie, sare, 5 oua + 2 albusuri de la coca + un albus de la un ou, +un galbenus pt uns placinta pe deasupra, marar

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Coca:
galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat foarte elastic, care se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se pune 1/4 din grasimea amestecata cu faina, pt a adrera mai bine, si se intinde foarte bine cu cutitul. Se impacheteaza in 3 de sus in jos, si de la stinga la dreapta.Se procedeaza la fel cu a doua foaie. Se pun in frigider pt 15 min.
Se repeta procedura inca o data.
(pentru cine nu doreste aceasta impachetare, se poate pune de la inveput un cub de drojdie amestecata cu putina faina, zahar si lapte, si se lasa la dospit, apoi se intind cele 2 foi intre care se pune umplutura-este o varianta mai usoara, dar la fel de gustoasa)

Se ia o tava, se unge cu ulei si se presara cu faina, si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita.

Umplutura:
se da pe razatoare brinza.Se taie mararul marunt. Se amesteca ouale cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brinza, si se framinta bine, impreuna cu mararul. Pentru cine doreste, se pot adauga si cozi de ceapa tocate marunt).
Aceasta umplutura se pune peste prima foaie.
Se intinde si a doua foaie peste brinza.
Se unge cu galbenusul de ou batut bine.

Pentru a fi mai usor de taiat, inainte de a fi introdusa la cuptor, se taie cu un cutit foarte ascutit prima foaie, pina aproape de brinza, in patrate de 5 cm pe 5 cm.
Se introduce la cuptorul preincalzit dinainte, se lasa 35-40 min la foc tare, apoi se intoarce si se continua coacerea la foc mic pentru inca aprox. 20 min.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm

12 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 31 iulie 2015

    Voi chiar nimic nu faceti cum trebuie? De unde copiati pozele acestea, ca sigur nu va apartin?! Am cautat cu lupa...mararul din placinta....nu exista!!! In alta ordine de idei, ce ati vrut sa spuneti cu..."se intoarce si se continua coacerea"??????????

  • Fara foto

    Magdalena Miki , 30 noiembrie 2014

    BUNA BUNA.....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Bine mai arata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Frumoasa prezentarea,iar placinta cred ca este delicioasa.Felicitari draga Ramona.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Ardelenii fac aluatul cu osanza.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Arată foarte bine! O placintă delicioasă!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      ceva bun,felicitari.am salvat-o si cu proxima ocazie am sa o prepar.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Arata super, am luat si eu o bucata si am salvat reteta. Placinta de branza este preferata mea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      O bunatate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • 500 g faina
  • o lingura de sare
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml smintina
  • pt. impachetat:
  • 150 g untura+2 linguri faina(sau 200 g margarina)
  • Pentru umplutura:
  • 400 g brinza telemea
  • 200 g brinza de oaie
  • sare
  • 5 oua + 2 albusuri de la coca + un albus de la un ou
  • +un galbenus pt uns placinta pe deasupra
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Aperitive colorate