autor:

merisor

» » Aperitive

Placinta cu branza si marar

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 1 ou, 100 g unt, 200 ml lapte caldut, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 450-500 gr faina, 1 lingurita otet de mere, Umplutura:, 300 g branza sarata, 1 legatura marar, 1 lingura pesmet, 4-5 bucati de rosii deshidratate

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi am facut niste placinte cu branza si marar, tocmai bune de luat in pachetelul de scoala sau serviciu.

Pentru aluat, frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu drojdia uscata.

Eu am folosit un plic mic de drojdie, de la Dr. Oetker.

Framantam un aluat elastic si usor moale, dar nelipicios, pe care il lasam la crescut 30 de minute, acoperit sa nu se formeze crusta.

Daca drojdia este buna, imediat va creste, dar depinde si de faina folosita.

Eu folosesc faina de tara, m-am obisnuit cu ea si nu imi trebuia alta.

Pentru umplutura, sfaramam branza cu o furculita si o amestecam cu mararul tocat, rosiile taiate bucatele si o lingura de pesmet.

Dupa cum am spus in introducere, la prima placinta branza s-a topit si a cam dat pe dinafara, apoi de la a doua am adaugat pesmet.

Daca faceam placinta la cuptor, adaugam gris, dar la aparat mi-a fost teama ca nu se va prepara grisul si va rontai in dinti.

Impartim aluatul in patru, la fel si branza si intindem cate doua foi subtiri de 2-3 mm pe care le umplem cu branza si le lipim bine marginile.

Eu am facut placintele fix cat dimensiunea tavitei aparatului.

Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul verde se aprinde, adaugam placinta, inchidem capacul si o lasam doua ture de program.

Bine, verificam si vedem in cat timp se coace.

Eu atat le-am tinut, doua ture si s-au copt foarte bine.

Trebuie sa avem in vedere sa se coaca si marginile, si sa nu va speriati ca ele sunt mai in afara, pentru ca chiar se coc.

Sunt foarte bune, mai ales servite cu legume proaspete!

In compozitia de branza se poate adauga si ceapa rosie, tocata solzisori.

Tare util acest Panini Maker Breville, face multe si inca n-am testat tot ce mi-am propus!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Coca: galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat

19 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm

12 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 450-500 gr faina
  • 1 lingurita otet de mere
  • Umplutura:
  • 300 g branza sarata
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura pesmet
  • 4-5 bucati de rosii deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv