autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza si marar

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2006

Ingrediente
Pentru aluat:20gr. drojdie, 1lingurita de zahar, 1,5dl. lapte, 250gr. faina,120gr. margarina, 1ou, sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca, 1 praf de vanilie, 8dl. smantana, 60gr. gris,1 manunchi de marar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In lapte caldut se pune drojdia sfaramata si amestecata cu zahar.Se amesteca apoi cu faina , margarina, oul si cu putina sare. Aluatul trebuie sa fie nici prea moale , nici prea vartos. Se pune intr-un bol si se acopera cu un servet curat.Se tine la cald pana isi dubleaza volumul.Se prepara umplutura: galbenusurile se freca cu zaharul vanilat. Branza zdrobita si trecuta prin sita se amesteca cu smantana, grisulsi cu mararul tocat fin.Se adauga saresi se amesteca cu albusurile batute spuma.Pe o tava unsa si infainata se pune trei sferturi din aluat in asa fel incat sa acopere si partile laterale ale tavii.Peste aluat se pune umplutura si se niveleaza bine.Din restul de aluat se fac gratii, pe care le asezam oblic , in doua straturi peste amestecul de branza.Ungem gratiile cu galbenus de ou si coacem la 200 grade C in cuptor preincalzit pana se rumeneste bine. Se lasa putin la racit ,apoi se taiepatrate.
In lapte caldut se pune drojdia sfaramata si amestecata cu zahar.Se amesteca apoi cu faina , margarina, oul si cu putina sare. Aluatul trebuie sa fie
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Coca: galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat

19 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:20gr. drojdie
  • 1lingurita de zahar
  • 1,5dl. lapte
  • 250gr. faina,120gr. margarina
  • 1ou
  • sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca
  • 1 praf de vanilie
  • 8dl. smantana
  • 60gr. gris,1 manunchi de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
Pui cu cascaval la cuptor

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
Cozonac floare cu gem de caise

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolatina vegana Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse