autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza si marar

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2006

Ingrediente
Pentru aluat:20gr. drojdie, 1lingurita de zahar, 1,5dl. lapte, 250gr. faina,120gr. margarina, 1ou, sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca, 1 praf de vanilie, 8dl. smantana, 60gr. gris,1 manunchi de marar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In lapte caldut se pune drojdia sfaramata si amestecata cu zahar.Se amesteca apoi cu faina , margarina, oul si cu putina sare. Aluatul trebuie sa fie nici prea moale , nici prea vartos. Se pune intr-un bol si se acopera cu un servet curat.Se tine la cald pana isi dubleaza volumul.Se prepara umplutura: galbenusurile se freca cu zaharul vanilat. Branza zdrobita si trecuta prin sita se amesteca cu smantana, grisulsi cu mararul tocat fin.Se adauga saresi se amesteca cu albusurile batute spuma.Pe o tava unsa si infainata se pune trei sferturi din aluat in asa fel incat sa acopere si partile laterale ale tavii.Peste aluat se pune umplutura si se niveleaza bine.Din restul de aluat se fac gratii, pe care le asezam oblic , in doua straturi peste amestecul de branza.Ungem gratiile cu galbenus de ou si coacem la 200 grade C in cuptor preincalzit pana se rumeneste bine. Se lasa putin la racit ,apoi se taiepatrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Coca: galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat

19 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:20gr. drojdie
  • 1lingurita de zahar
  • 1,5dl. lapte
  • 250gr. faina,120gr. margarina
  • 1ou
  • sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca
  • 1 praf de vanilie
  • 8dl. smantana
  • 60gr. gris,1 manunchi de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de pere cu fistic