autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Placinta cu branza si spanac

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Ingrediente
6 foi de placinta, taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici), ulei de masline cu aroma de busuioc, 50 gr pesmet, , Pentru umplutura, 250 gr branza de vaci, 450 gr urda, 2 maini de spanac proaspat, tocat, 5 catei de usturoi, zdrobiti, 1 ou, coaja rasa de la 1 lamaie, sare de mare si piper negru macinat, dupa gust, nucsoara proaspat rasa, dupa gust, 50 gr pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.
Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.
Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline.Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac si branza de oaie

Placinta cu spanac si branza de oaie

Aluatul: Dizolvi drojdia intr-o cescuta de apa,o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa

15 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Simu , 12 mai 2015

    este f. buna.am facut-o

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

    Ador , placinta asta...este atat de bunaaaaaaaa.*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici)
  • ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr pesmet
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 450 gr urda
  • 2 maini de spanac proaspat
  • tocat
  • 5 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare de mare si piper negru macinat
  • dupa gust
  • nucsoara proaspat rasa
  • dupa gust
  • 50 gr pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ador , placinta asta...este atat de bunaaaaaaaa.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Special Halloween: Mumii la cuptor