autor:

Delia

» » Dulciuri diverse

Placinta cu Branza si stafide

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Coca: 1 cana (300 ml) 3/4 apa minerala + 1/4 ulei, 1 pachet margarina (Rama), 1 vf sare, faina cat cuprinde (aprox.1/2 kg) 1 ou pentru uns, Umplutura: 1 kg branza vaci sau in amestec cu telemea de vaca, 150 g zahar, stafide, zahar vanilat sau esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca elastica buna de intins. Se ia coca si se bate de masa de 100 ori (cat numeri pana la 100 - vreo 4-5 min). Apoi se imparte in doua. Fiecare se unge cu cate 1/2 pachet margarina, se ruleaza sul, apoi inca o data sub forma de melc. Se lasa la frigider acoperita cu o folie de plastic pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Branza se amesteca cu stafidele (inmuiate in rom sau vin), zaharul si mirodeniile.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, tava se unge cu margarina si se tapetaza cu faina. Se ia cate o bucata de coca si se intinde cat tava. Se pune prima foaie in tava, se adauga umplutura, apoi se asaza si cealalta foaie. Se unge cu ou batut. Cu cantul cutitului se delimiteaza patratele pentru ca foaia sa nu se rupa cand se taie (cand se coc seamana cu foile de placinta, dar mai fragede).
Se pune in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc foile deasupra (cca 45 min). Dupa ce s-a copt, se lasa putin acoperita cu un prosop de hartie, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in patrate si se asaza pe platou.
Se serveste atat calda cat si rece.

Aceeasi compozitie pentru foi se foloseste si la placinta cu mere sau dovleac, placinta cu carne sau ciuperci, baclava.

Observatii:
1. Daca vi se pare prea grasa, la compozitia pentru coca se poate pune in cana de apa doar un deget ulei (nu 1/4 cum am specificat).
2. Daca se rupe coca la intins, se mai poate adauga putina faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma

20 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

52 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Foarte buna este!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Tare buna trebuie sa fie, noua ne place foarte mult.....

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Imi pare tare cunoscuta reteta, dar de pe alt blog; eu insa-mi am facut-o de doua ori.....nu imi pare cunoscuta, stiu blogul, il urmaresc, imi place, este profesionista dna care il detine. Real este ca difera felul foilor (nu mare lucru). Sa fie, sa nu fie?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Coca: 1 cana (300 ml) 3/4 apa minerala + 1/4 ulei
  • 1 pachet margarina (Rama)
  • 1 vf sare
  • faina cat cuprinde (aprox.1/2 kg) 1 ou pentru uns
  • Umplutura: 1 kg branza vaci sau in amestec cu telemea de vaca
  • 150 g zahar
  • stafide
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna este!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si branza