Ingrediente
Coca: 1 cana (300 ml) 3/4 apa minerala + 1/4 ulei, 1 pachet margarina (Rama), 1 vf sare, faina cat cuprinde (aprox.1/2 kg) 1 ou pentru uns, Umplutura: 1 kg branza vaci sau in amestec cu telemea de vaca, 150 g zahar, stafide, zahar vanilat sau esenta de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Umplutura: Branza se amesteca cu stafidele (inmuiate in rom sau vin), zaharul si mirodeniile.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, tava se unge cu margarina si se tapetaza cu faina. Se ia cate o bucata de coca si se intinde cat tava. Se pune prima foaie in tava, se adauga umplutura, apoi se asaza si cealalta foaie. Se unge cu ou batut. Cu cantul cutitului se delimiteaza patratele pentru ca foaia sa nu se rupa cand se taie (cand se coc seamana cu foile de placinta, dar mai fragede).
Se pune in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc foile deasupra (cca 45 min). Dupa ce s-a copt, se lasa putin acoperita cu un prosop de hartie, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in patrate si se asaza pe platou.
Se serveste atat calda cat si rece.
Aceeasi compozitie pentru foi se foloseste si la placinta cu mere sau dovleac, placinta cu carne sau ciuperci, baclava.
Observatii:
1. Daca vi se pare prea grasa, la compozitia pentru coca se poate pune in cana de apa doar un deget ulei (nu 1/4 cum am specificat).
2. Daca se rupe coca la intins, se mai poate adauga putina faina.