autor:

Delia

» » Dulciuri diverse

Placinta cu Branza si stafide

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Coca: 1 cana (300 ml) 3/4 apa minerala + 1/4 ulei, 1 pachet margarina (Rama), 1 vf sare, faina cat cuprinde (aprox.1/2 kg) 1 ou pentru uns, Umplutura: 1 kg branza vaci sau in amestec cu telemea de vaca, 150 g zahar, stafide, zahar vanilat sau esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca elastica buna de intins. Se ia coca si se bate de masa de 100 ori (cat numeri pana la 100 - vreo 4-5 min). Apoi se imparte in doua. Fiecare se unge cu cate 1/2 pachet margarina, se ruleaza sul, apoi inca o data sub forma de melc. Se lasa la frigider acoperita cu o folie de plastic pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Branza se amesteca cu stafidele (inmuiate in rom sau vin), zaharul si mirodeniile.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, tava se unge cu margarina si se tapetaza cu faina. Se ia cate o bucata de coca si se intinde cat tava. Se pune prima foaie in tava, se adauga umplutura, apoi se asaza si cealalta foaie. Se unge cu ou batut. Cu cantul cutitului se delimiteaza patratele pentru ca foaia sa nu se rupa cand se taie (cand se coc seamana cu foile de placinta, dar mai fragede).
Se pune in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc foile deasupra (cca 45 min). Dupa ce s-a copt, se lasa putin acoperita cu un prosop de hartie, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in patrate si se asaza pe platou.
Se serveste atat calda cat si rece.

Aceeasi compozitie pentru foi se foloseste si la placinta cu mere sau dovleac, placinta cu carne sau ciuperci, baclava.

Observatii:
1. Daca vi se pare prea grasa, la compozitia pentru coca se poate pune in cana de apa doar un deget ulei (nu 1/4 cum am specificat).
2. Daca se rupe coca la intins, se mai poate adauga putina faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta de branza de vaci cu stafide

Placinta de branza de vaci cu stafide

Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca pentru maioneza. Se dizolva un

20 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza

19 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Foarte buna este!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Tare buna trebuie sa fie, noua ne place foarte mult.....

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Imi pare tare cunoscuta reteta, dar de pe alt blog; eu insa-mi am facut-o de doua ori.....nu imi pare cunoscuta, stiu blogul, il urmaresc, imi place, este profesionista dna care il detine. Real este ca difera felul foilor (nu mare lucru). Sa fie, sa nu fie?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Coca: 1 cana (300 ml) 3/4 apa minerala + 1/4 ulei
  • 1 pachet margarina (Rama)
  • 1 vf sare
  • faina cat cuprinde (aprox.1/2 kg) 1 ou pentru uns
  • Umplutura: 1 kg branza vaci sau in amestec cu telemea de vaca
  • 150 g zahar
  • stafide
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna este!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cinnamon Twists