Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 Pachet de foi de placinta(de preferat cel bulgaresc);
  • -1 kg branza(de preferat dulce)
  • -10 oua
  • -1 kg zahar
  • -1 litru apa
  • -o esenta de rom
  • -1 plic de stafide

Mod de preparare

Mai intai lasam la decongelat pachetul de foi.Amestecam branza,ouale,o jumatate de kilogram de zahar,esenta de rom si stafidele.

Desfacem pachetul de foi.Luam o tava si o tapetam cu ulei,dupa care punem 4 foi in tava,le ungem cu ulei si punem un strat de umplutura.Dupa ce am pus umplutura adaugam 2 foi de placinta si iar ungem foile cu ulei dupa care mai punem o cantitate din umplutura,si tot asa pana terminam pachetul de foi.Ultimul strat tre sa fie neaparat de foi pe care le ungem cu ulei si dam la cuptorul electric(nu cel cu microunde)pentru circa 20 minute.Pentru cuptorul cu gaz lasam ceva mai mult.

Intre timp luam cealalta jumatate de kilogram de zahar si il punem in apa la fiert.Lasam la fiert pana se ingroasa.

Dupa ce siropul este gata il turnam peste placinta scoasa din cuptor.

Se serveste calda sau rece dupa preferinte.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise