Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -3 oua;
  • -15 linguri lapte;
  • -15 linguri zahar;
  • -15 linguri ulei;
  • -16 linguri faina;
  • -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie;
  • -zahar vanilat;
  • -coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie;
  • -un pic de sare.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg urda;
  • -o jumatate de kg branza feta;
  • -1 ou;
  • -zahar cat vrea fiecare;
  • -esenta de rom;
  • -stafide.

Mod de preparare

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma si se adauga peste celelalte ingrediente.optional puteti pune si putin din cojile rase. Aluatul obtinut se imparte in doua.luam o tava pe care o tapetam si punem prima foaie.

Umplutura: Branza este amestecata cu ou, zahar, mirodenii etc.

Punem umplutura in tava peste prima foaie si peste punem cealalta foaie.

Se da la cuptor la o temp. de 160-165 grade, cca 40-50 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

PS: compozitia de branza este alegerea mea,nu aveam branza de vaci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor