autor:

sapunaru laura

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza si stafide

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru blat :, -3 oua, -15 linguri lapte, -15 linguri zahar, -15 linguri ulei, -16 linguri faina, -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, -zahar vanilat, -coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie, -un pic de sare., Pentru umplutura:, -1kg urda, -o jumatate de kg branza feta, -1 ou, -zahar cat vrea fiecare, -esenta de rom, -stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma si se adauga peste celelalte ingrediente.optional puteti pune si putin din cojile rase. Aluatul obtinut se imparte in doua.luam o tava pe care o tapetam si punem prima foaie.

Umplutura: Branza este amestecata cu ou, zahar, mirodenii etc.

Punem umplutura in tava peste prima foaie si peste punem cealalta foaie.

Se da la cuptor la o temp. de 160-165 grade, cca 40-50 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

PS: compozitia de branza este alegerea mea,nu aveam branza de vaci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide

Se amesteca zaharul cu apa si se pun pe foc, pana se dizolva zaharul. Se fierb cam 5 min, pana se

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza

19 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

    Excelenta si apetisanta prajitura!*****

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2011

    VA MULTUMESC PENTRU APRECIERI...!!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    yami yami....ce deliciu!

    • sapunaru laura

      sapunaru laura (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Lia, Sidy, Raluka....fetelor, dragelor,...va multumesc din suflet. Mi se intampla cateodata sa fac ceva dulce cu ce gasesc prin casa. Maria, fiica mea, este ajutorul meu bucatar, ne uitam pe retete si combinam, de cele mai multe ori iese ceva de...te lingi pe degete. Va multumesc inca o data! Cu respect, Laura!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Ce aromata si frumoasa!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Gata...am venit la desert ! Asa de fain arata ca nu m-am putut abtine....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Imi place si prajitura si prezentarea...Felicitari ! *****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Mmm..e preferata mea,cu toate ca nu am mai mancat de foarte mult timp.Cred ca am sa incerc reteta ta cat de curand.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -3 oua
  • -15 linguri lapte
  • -15 linguri zahar
  • -15 linguri ulei
  • -16 linguri faina
  • -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
  • -un pic de sare.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg urda
  • -o jumatate de kg branza feta
  • -1 ou
  • -zahar cat vrea fiecare
  • -esenta de rom
  • -stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

12 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

mihai (Chef de cuisine)

Excelenta si apetisanta prajitura!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Branzoaice