Zdrobiti branza cu o furculita. Spalati si zvantati toata verdeata si taiati cu foarfeca menta, mararul si patrunjelul.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o - intr-o tigaie - cu o lingura de ulei, pana ce devine sticloasa.
Adaugati macrisul, spanacul, untisorul si laptuca (taiate fasii), caliti-le si pe ele 3-4 minute si lasati-le sa se raceasca.
Adaugati branza zdrobita, verdeata taiata si ouale batute, amestecati bine si condimentati umplutura cu nucsoara, sare si piper.
Ungeti - pe rand - cu untul topit foile de placinta si asezati-le una peste alta intr-o forma rotunda, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Turnati deasupra umplutura si pliati foile peste ea.
Dati placinta la cuptorul incins la 180° si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Dupa ce s-a racit (sa fie calduta), scoateti-o din forma si serviti-o imediat.
Sfaturi utile: acoperiti placinta cu folie de aluminiu imediat ce s-a rumenit la suprafata. Daca va mai raman foi, pastrati-le la congelator.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii