Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 foi de placinta, , 150 g branza telemea, , 500 g verdeata amestecata (macris, frunzulite de spanac, untisor, laptuca...),, 1/2 legatura de menta, , 1/2 legatura de marar, , 1/2 legatura de patrunjel, , 1 ceapa, , 2 oua, , 100 g unt topit, , 1 lingura ulei de masline, , 1 varf de cutit nucsoara macinata, , sare, , piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o - intr-o tigaie - cu o lingura de ulei, pana ce devine sticloasa.
Adaugati macrisul, spanacul, untisorul si laptuca (taiate fasii), caliti-le si pe ele 3-4 minute si lasati-le sa se raceasca.
Adaugati branza zdrobita, verdeata taiata si ouale batute, amestecati bine si condimentati umplutura cu nucsoara, sare si piper.
Ungeti - pe rand - cu untul topit foile de placinta si asezati-le una peste alta intr-o forma rotunda, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Turnati deasupra umplutura si pliati foile peste ea.
Dati placinta la cuptorul incins la 180° si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Dupa ce s-a racit (sa fie calduta), scoateti-o din forma si serviti-o imediat.
Sfaturi utile: acoperiti placinta cu folie de aluminiu imediat ce s-a rumenit la suprafata. Daca va mai raman foi, pastrati-le la congelator.