Placinta cu branza si verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 foi de placinta,
  • 150 g branza telemea,
  • 500 g verdeata amestecata (macris, frunzulite de spanac, untisor, laptuca...),
  • 1/2 legatura de menta,
  • 1/2 legatura de marar,
  • 1/2 legatura de patrunjel,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 100 g unt topit,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Zdrobiti branza cu o furculita. Spalati si zvantati toata verdeata si taiati cu foarfeca menta, mararul si patrunjelul.

Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o - intr-o tigaie - cu o lingura de ulei, pana ce devine sticloasa.

Adaugati macrisul, spanacul, untisorul si laptuca (taiate fasii), caliti-le si pe ele 3-4 minute si lasati-le sa se raceasca.

Adaugati branza zdrobita, verdeata taiata si ouale batute, amestecati bine si condimentati umplutura cu nucsoara, sare si piper.

Ungeti - pe rand - cu untul topit foile de placinta si asezati-le una peste alta intr-o forma rotunda, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Turnati deasupra umplutura si pliati foile peste ea.

Dati placinta la cuptorul incins la 180° si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Dupa ce s-a racit (sa fie calduta), scoateti-o din forma si serviti-o imediat.

Sfaturi utile: acoperiti placinta cu folie de aluminiu imediat ce s-a rumenit la suprafata. Daca va mai raman foi, pastrati-le la congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise