autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 foi de placinta, , 150 g branza telemea, , 500 g verdeata amestecata (macris, frunzulite de spanac, untisor, laptuca...),, 1/2 legatura de menta, , 1/2 legatura de marar, , 1/2 legatura de patrunjel, , 1 ceapa, , 2 oua, , 100 g unt topit, , 1 lingura ulei de masline, , 1 varf de cutit nucsoara macinata, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Zdrobiti branza cu o furculita. Spalati si zvantati toata verdeata si taiati cu foarfeca menta, mararul si patrunjelul.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o - intr-o tigaie - cu o lingura de ulei, pana ce devine sticloasa.
Adaugati macrisul, spanacul, untisorul si laptuca (taiate fasii), caliti-le si pe ele 3-4 minute si lasati-le sa se raceasca.
Adaugati branza zdrobita, verdeata taiata si ouale batute, amestecati bine si condimentati umplutura cu nucsoara, sare si piper.
Ungeti - pe rand - cu untul topit foile de placinta si asezati-le una peste alta intr-o forma rotunda, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Turnati deasupra umplutura si pliati foile peste ea.
Dati placinta la cuptorul incins la 180° si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Dupa ce s-a racit (sa fie calduta), scoateti-o din forma si serviti-o imediat.
Sfaturi utile: acoperiti placinta cu folie de aluminiu imediat ce s-a rumenit la suprafata. Daca va mai raman foi, pastrati-le la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si verdeata

Placinta cu branza si verdeata

Se da branza prin razatoare si se taie cat mai marunt ceapa verde si mararul. Se amesteca impreuna

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 foi de placinta
  • 150 g branza telemea
  • 500 g verdeata amestecata (macris
  • frunzulite de spanac
  • untisor
  • laptuca...),
  • 1/2 legatura de menta
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)