autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Placinta cu branzeturi

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
1kg foaie de foietaj, 1/2 kg branza de vaci, 1/2 kg branza de oi, 300 g branza topita (sul), 100 g cascaval afumat, 1/2 l lapte dulce, 2 linguri smantana, 2 linguri ulei, 5 oua, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii de branza topita,jumatate din cascavalul ras.
Asezam foaia urmatoare,taiem patrate sau dreptunghiuri, peste care turnam maiaua.
Maiaua se obtine astfel: batem 5 oua,la care adaugam laptele, smantana, uleiul, piperul.Se da la cuptorul incins,pana se rumeneste. Radem peste placinta cascavalul ramas si lasam in cuptor pana se topeste cascavalul.
Servim placinta calda sau rece, ca aperitiv. E un deliciu cu un pahar de iaurt alaturi. Se poate incalzi.
Se recomanda ca tava sa fie inalta, caci placinta creste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Meniu cu branza si oua

Meniu cu branza si oua

Preparatele de branza in combinatie cu struguri, ananas sau portocale,au un gust deosebit de bun. Putem

2 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1kg foaie de foietaj
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 kg branza de oi
  • 300 g branza topita (sul)
  • 100 g cascaval afumat
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 5 oua
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza FLUTURAS