autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Placinta cu branzeturi

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
1kg foaie de foietaj, 1/2 kg branza de vaci, 1/2 kg branza de oi, 300 g branza topita (sul), 100 g cascaval afumat, 1/2 l lapte dulce, 2 linguri smantana, 2 linguri ulei, 5 oua, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii de branza topita,jumatate din cascavalul ras.
Asezam foaia urmatoare,taiem patrate sau dreptunghiuri, peste care turnam maiaua.
Maiaua se obtine astfel: batem 5 oua,la care adaugam laptele, smantana, uleiul, piperul.Se da la cuptorul incins,pana se rumeneste. Radem peste placinta cascavalul ramas si lasam in cuptor pana se topeste cascavalul.
Servim placinta calda sau rece, ca aperitiv. E un deliciu cu un pahar de iaurt alaturi. Se poate incalzi.
Se recomanda ca tava sa fie inalta, caci placinta creste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Lapte batut

Lapte batut

1. Se strecoara laptele intr-o oala si se amesteca cu un praf de sare, dupa preferinta. 2. Se lasa

18 voturi    13 comentarii
24h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1kg foaie de foietaj
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 kg branza de oi
  • 300 g branza topita (sul)
  • 100 g cascaval afumat
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 5 oua
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu spanac si crema de branza