Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii de branza topita,jumatate din cascavalul ras.
Asezam foaia urmatoare,taiem patrate sau dreptunghiuri, peste care turnam maiaua.
Maiaua se obtine astfel: batem 5 oua,la care adaugam laptele, smantana, uleiul, piperul.Se da la cuptorul incins,pana se rumeneste. Radem peste placinta cascavalul ramas si lasam in cuptor pana se topeste cascavalul.
Servim placinta calda sau rece, ca aperitiv. E un deliciu cu un pahar de iaurt alaturi. Se poate incalzi.
Se recomanda ca tava sa fie inalta, caci placinta creste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii