autor:

Alexandrina

» » Mancaruri cu carne

Plăcintă cu carne

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta, , 500-600 g carne tocata, , 4-5 cepe verzi, , 2 oua, sare, piper, ulei, 1 ou pentru uns placinta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

20 voturi

Mod de preparare

Tocam ceapa verde si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim gustul de sare si piper. Cand carnea e rece adaugam cele doua oua batute si amestecam. Pana se racoreste carnea pregatim foile de placinta. Captusim o tava cu hartie de copt, asezam o foaie de placinta, o pensulam cu putin ulei, inca o foaie, pensulam cu ulei si tot asa pana asezam cam jumatate dintre foi. Repartizam amestecul de carne si acoperim cu restul de foi, repetand operatiunea de pensulare cu ulei.
Ungem placinta cu ou batut (as fi pus si niste smantana, dar nu am avut in casa) si o coacem pana se rumeneste frumos deasupra. O portionam rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pläcinta cu carne

Pläcinta cu carne

Se toaca ceapa marunt ,se soteaza in ulei.Cand devine aurie,se pune carnea,sare si piper.Se soteaza

16 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Placinta de vara cu carne de pui.

Placinta de vara cu carne de pui.

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Marin Dumitru , 04 februarie 2015

    Mai buna cu praz , asa-i.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    O bunatate...

  • Gabriel Voicu , 30 octombrie 2014

    Merge si cu ceapa uscata. yam , yam, yam !

    • Lucia Gheorghe , 22 septembrie 2014

      foarte gustoasa

    • Livia Maxim Campeanu , 05 septembrie 2014

      super

    • Viorel Vio , 05 septembrie 2014

      pentru culoare poti pune boia de ardei dulce. ii da si o aroma super.

    • Virgil Radulescu , 05 septembrie 2014

      Merge si cu praz. Pentru cine este amator de carne de berbec se poate face 1/2 cu carne de vita. Nu uitati sa puneti deasupra putin parmezan.

    • Mihaela I. Thornton , 03 mai 2014

      Yam Yam!!

    • Eugenia Popescu , 05 aprilie 2014

      da, e f buna, eu pun si un morcov ras mare, pt culoare

    • Magdalena Antoaneta Draghici , 15 septembrie 2013

      da foarte buna, mama facea foarte des sau ne duceam si mancam la Hanul lui Manuc . Este foarte buna si placinta cu varza!!!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Multumesc frumos!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      de la carne chiar ca nu ma dau in laturi....absolut delicios si vizual si "papilar"

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
  • 500-600 g carne tocata
  • 4-5 cepe verzi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 ou pentru uns placinta.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

55 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR