autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 600 gr faina de grau, 200 gr unt, 1 ou, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte dulce, 1 praf de sare, Ingrediente pentru umplutura:, 1 kg piept de curcan, 3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde, 3 oua, 400 gr cascaval, 2 cepe, 1 praf de sare, 3 linguri ulei, Ingrediente pentru ornat:, 1 ou, seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare



Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa s-a rumenit, se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos, se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute, cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se opreste focul. Cand compozitia s-a mai racorit, se adauga peste ea ouale batute spuma, cascavalul ras, sare dupa gust si se amesteca usor.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata, se pune compozitia de carne, se mai pune si cealalta foaie de aluat, se unge cu ou batut, se presara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit, la foc potrivit. Cand se rumeneste, este semn ca este gata, se scoate tava, se lasa sa se racoreasca si se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne si ghebe

Placinta cu carne si ghebe

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 600 gr faina de grau
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg piept de curcan
  • 3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde
  • 3 oua
  • 400 gr cascaval
  • 2 cepe
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Ingrediente pentru ornat:
  • 1 ou
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

190 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare