Din făină,apă,drojdie,ulei,sare face frământă un aluat care se lasă la dospit cca.30 min.
Între timp carnea se căleşte la foc mediu,se adaugă sare piper,ardeiul tăiat bucăţele,roşiile din conservă.Se amestecă compoziţia ca să se călească bine carnea şi se lasă cam 20 min.să scadă zeama.La final se adaugă măslinele tocate,cimbrul şi mărarul.
Se lasă la răcit,apoi se adaugă ouiăle bătute,din care se opreşte puţin pentru unsul plăcintei.
Se întinde o foaie groasă cam de un deget,se pune în tavă,se adaugă compoziţia de carne,după care se întinde a doujă foaie care se unge cu restul de ou.
Se crestează din loc în loc plăcinta şi se dă la cuptor la foc mediu cam 40 min.
Este foarte bună rece cu un pahar de lapte bătut alături sau...de ce nu cu o bere bună.
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii