autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne - Ana

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
500-600 gr de carne tocata, 3 cepe mari, 200 gr de orez, 5-6 cartofi, sare, piper, boia, 1 pachet de foietaj din comert, 2-3 oua, 3-4 linguri de pasta de tomate, 100-150 gr de unt, sare, piper, boia(dulce sau iute cum preferati)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala si se scurge(nu se fierbe). Se trecem la pregatirea preparatului.

Se ia foietajul prima foaie se pune in tava de cuptor, dupa ce tava a fost unsa cu putin ulei, se aseaza prima foaie si se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repeta operatiunea la fel si cu a treia foaie dupa care se aseaza compozitia dupa cum urmeaza: carnea tocata se amesteca cu orezul(nu este fiert) se sareaza si se pune in tava peste foietaj se pune ceapa calita precum si cartofii, se adauga boia si se ridica capetele foietajului exact ca in fotografie,dupa care vom pune 2-3 linguri de pasta de tomate daca este insuficienta mai puneti o lingura, dupa care se vor pune deasupra compozitiei tot trei foi de foietaj si se va proceda la fel ca foile de jos.

Se pune prima foaie se unge cu unt topit si se va repeta si cu a doua foaie la fel cand adaugam a treia foaie numai ca pe aceasta ultima foaie nu o mai ungem cu unt si punem ou batut dupa un timp.

Se va da la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit cand introducem placinta, dupa aproximativ 15 minute vom bate 2-3 oua si se vom pune peste ultima foaie, pentru a da o culoare si un gust bun si mai frumos placintei.

Mare atentie este o adevarata bomba calorica dar este nemaipomenit de gustoasa.


Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne - Ana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mioara (Maestru bucatar) , 31 ianuarie 2012

    cred ca doamna vrea sa spuna foi de placinta, nu foietaj?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    merita facuta..e interesanta si gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

    Destul de complicata reteta

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500-600 gr de carne tocata
  • 3 cepe mari
  • 200 gr de orez
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 pachet de foietaj din comert
  • 2-3 oua
  • 3-4 linguri de pasta de tomate
  • 100-150 gr de unt
  • sare
  • piper
  • boia(dulce sau iute cum preferati)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

mioara (Maestru bucatar)

cred ca doamna vrea sa spuna foi de placinta, nu foietaj?

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pulpe de pui crocante