Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala si se scurge(nu se fierbe). Se trecem la pregatirea preparatului.
Se ia foietajul prima foaie se pune in tava de cuptor, dupa ce tava a fost unsa cu putin ulei, se aseaza prima foaie si se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repeta operatiunea la fel si cu a treia foaie dupa care se aseaza compozitia dupa cum urmeaza: carnea tocata se amesteca cu orezul(nu este fiert) se sareaza si se pune in tava peste foietaj se pune ceapa calita precum si cartofii, se adauga boia si se ridica capetele foietajului exact ca in fotografie,dupa care vom pune 2-3 linguri de pasta de tomate daca este insuficienta mai puneti o lingura, dupa care se vor pune deasupra compozitiei tot trei foi de foietaj si se va proceda la fel ca foile de jos.
Se pune prima foaie se unge cu unt topit si se va repeta si cu a doua foaie la fel cand adaugam a treia foaie numai ca pe aceasta ultima foaie nu o mai ungem cu unt si punem ou batut dupa un timp.
Se va da la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit cand introducem placinta, dupa aproximativ 15 minute vom bate 2-3 oua si se vom pune peste ultima foaie, pentru a da o culoare si un gust bun si mai frumos placintei.
Mare atentie este o adevarata bomba calorica dar este nemaipomenit de gustoasa.
Pofta Buna,

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii