PLACINTA CU CARNE DE MIEL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Aluat:
  • 300g.faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 100g.unt,
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt,
  • o chifla veche,
  • 1/8l. lapte cald,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 morcovi taiati cubulete,
  • 600g.carne tocata de miel,
  • 5 linguri smantana,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri de vin demidulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus,
  • 50g.branza rasa,
  • faina pentru planseta,
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1.Pe planseta infainata se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri, se acopera cu folie si se pune in frigider.

2.Se caleste ceapa, morcovii si usturoiul in unt incins.Chifla se taie cubulete si se inmoaie in lapte.

3.Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata cu legumele calite ,chifla bine stoarsa si smantana.Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

4.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

5.Se imparte aluatul in doua si se decupeaza 2 cercuri de marimea formei de copt.Unul sa fie mai mare,pentru a-l aseza pe fundul formei unse cu grasime.Se pune umplutura peste prima foaie,se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie.Se unge placinta cu galbenus de ou si se presara branza rasa.Se coace timp de 45 minute pana se rumeneste frumos.Se serveste taiata ca tortul si insotita de un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise