autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTA CU CARNE DE MIEL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, Aluat:, 300g.faina,, 1 lingurita de sare,, 100g.unt,, 2 galbenusuri, Umplutura:, 1 lingura de unt,, o chifla veche,, 1/8l. lapte cald,, 1 ceapa tocata marunt,, 1 catel de usturoi,, 2 morcovi taiati cubulete,, 600g.carne tocata de miel,, 5 linguri smantana,, 2 linguri patrunjel verde tocat,, 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper,, 1/2 lingurita boia,, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,, 2 linguri de vin demidulce, Suplimentar:, 1 galbenus,, 50g.branza rasa,, faina pentru planseta, , grasime pentru uns forma

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Pe planseta infainata se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri, se acopera cu folie si se pune in frigider.
2.Se caleste ceapa, morcovii si usturoiul in unt incins.Chifla se taie cubulete si se inmoaie in lapte.
3.Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata cu legumele calite ,chifla bine stoarsa si smantana.Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.
4.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.
5.Se imparte aluatul in doua si se decupeaza 2 cercuri de marimea formei de copt.Unul sa fie mai mare,pentru a-l aseza pe fundul formei unse cu grasime.Se pune umplutura peste prima foaie,se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie.Se unge placinta cu galbenus de ou si se presara branza rasa.Se coace timp de 45 minute pana se rumeneste frumos.Se serveste taiata ca tortul si insotita de un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU CARNE DE MIEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput marinam carnea de miel; 1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti
Turte

Turte

Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Aluat:
  • 300g.faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 100g.unt,
  • 2 galbenusuri
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt,
  • o chifla veche,
  • 1/8l. lapte cald,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 morcovi taiati cubulete,
  • 600g.carne tocata de miel,
  • 5 linguri smantana,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri de vin demidulce
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus,
  • 50g.branza rasa,
  • faina pentru planseta
  • grasime pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
BLAT PENTRU TORT