PLACINTA CU CARNE DE MIEL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Aluat:
  • 300g.faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 100g.unt,
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt,
  • o chifla veche,
  • 1/8l. lapte cald,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 morcovi taiati cubulete,
  • 600g.carne tocata de miel,
  • 5 linguri smantana,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri de vin demidulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus,
  • 50g.branza rasa,
  • faina pentru planseta,
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1.Pe planseta infainata se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri, se acopera cu folie si se pune in frigider.

2.Se caleste ceapa, morcovii si usturoiul in unt incins.Chifla se taie cubulete si se inmoaie in lapte.

3.Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata cu legumele calite ,chifla bine stoarsa si smantana.Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

4.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

5.Se imparte aluatul in doua si se decupeaza 2 cercuri de marimea formei de copt.Unul sa fie mai mare,pentru a-l aseza pe fundul formei unse cu grasime.Se pune umplutura peste prima foaie,se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie.Se unge placinta cu galbenus de ou si se presara branza rasa.Se coace timp de 45 minute pana se rumeneste frumos.Se serveste taiata ca tortul si insotita de un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise