Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • -2 pachete foi de plăcintă
  • Umplutura:
  • Pentru stratul cu carne de miel:
  • -1~1.5 kg. carne de miel (eu am folosit o pulpa cu tot cu os)
  • -2 cartofi
  • -1 morcov
  • -1 telină radacina
  • -1 ceapă alba
  • -1 praz
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Marinata pentru carnea de miel:
  • -1 linguriță oregano
  • -1/2 linguriță coriandru boabe
  • -1 lingura de mentă uscata
  • -sare roz
  • -1/2 lingurita piper boabe
  • -2 foi de dafin
  • -1 lingurita de boia
  • -1 pahar de vin alb
  • -1 ceapa
  • -3 căței de usturoi
  • -1 crenguta de cimbru
  • Spanac usturoiat:
  • -1 caserola de spanac
  • -2 căței de usturoi
  • -sare si piper
  • -ulei de masline
  • Linte:
  • -150 gr. linte
  • -sare si piper
  • Legume calite:
  • -2 morcovi
  • -1 telina radacina
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Mai avem nevoie la umplutura de:
  • -9-10 oua de prepelita...in functie de marimea tavii in care vom pregati placinta
  • -unt topit pentru uns foile de placinta
  • Topping-ul pentru placinta:
  • -1 ou
  • -1 lingura de lapte
  • -2 lingurite seminte de in
  • -cateva frunzulite de rozmarin
  • Decor:
  • -frunzulite de creson si rozmarin

Mod de preparare

*Pentru inceput marinam carnea de miel;

1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie facand ceapa, usturoiul si vinul.

2.Asezam pulpa in castronul cu condimente si o imbracam peste tot cu acest amestec.

3. Pregatim aparatul Food Saver pentru marinare.

4.Punem carnea in caserola pentru marinare rapida, adaugam ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi taiati in doua si paharul de vin.

4. Punem capacul caserolei, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si dam caserola la rece pentru doua ore.

*Acum pregatim carnea de miel cu legume;

1.Cand timpul de marinare a trecut, scoatem carnea din caserola si o asezam intr-o tava pentru cuptor.

2.Turnam in tava doua cani de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru aproximativ 1.30 ore.

3.Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu si o mai lasam la cuptor, de aceasta data la foc iute, pentru alte 30 de minute.Acum pulpa de miel ar trebui sa fie patrunsa si frumos rumenita.

4.Scoatem tava si o lasam sa se tempereze.

5.Luam carnea din tava, o desprindem de pe os si carnea rezultata o rupem in bucatele marunte pe care le punem deoparte.

*Separat...

6.Punem uleiul intr-o tigaie.Adaugam prazul taiat rondele, ceapa, morcovul, telina taiate cubulete si le calim pana incep sa se inmoaie.

7.Adaugam o cana de apa, apoi punem cartofii taiati cubulete marunte.

8.Condimentam cu sare, piper si lasam sa fiarba acoperit pana legumele sunt patrunse si zeama a scazut complet.

9.Cand este gata, adaugam la legume bucatile prajite de carne de miel, condimentam cu sare si piper dacamai este cazul, si rumenim totul la foc iute inca vreo 5 minute.

10.Dupa acest timp tragem tigaia de pe foc si lasam totul sa se raceasca.

*Pregatim legumele calite;

1.Curatam morcovii, telina si le dam prin razatoarea mare.

2.Punem pe foc o tigaie si adaugam putin ulei de masline.

3.Cand s-a infierbantat uleiul, adaugam legumele rase, sare si piper proaspat macinat dupa gust.

4.Calim totul acoperit pentru 10-15 minute pana legumele se inmoaie, sunt patrunse si lichidul care s-a format a scazut complet.In aceasta faza uleiul ar trebui sa iasa la suprafata.

5.Tragem tigaia de pe foc, rasturnam legumele intr-un vas mai mic si le lasam sa se raceasca.

*Pregatim spanacul;

1.In aceeasi tigaia in care am pregatit legumele, punem din nou putin ulei de masline, adaugam spanacul, usturoiul ras, sare si piper dupa gust.

2.Calim totul cam 4-5 minute pana spanacul se inmoaie.

3.Tragem apoi tigaia deoparte si il lasam sa se raceasca.

*Pregatim lintea;

1.Punem lintea la fiert in apa cu sare si o lasam pana este patrunsa.Lintea mea s-a facut foarte repede deoarece a fost decorticata.

2.O strecuram si o mai condimentam cu putin piper proaspata macinat, apoi punem deoparte.

* Acum asamblam placinta;

Ne aducem la indemana toate felurile de umplutura:

-foile de placinta,

-carnea de miel cu legume,

-spanacul usturoiat,

-lintea,

-legumele calite,

-si ouale de prepelita.

1.Desfacem dintr-un pachet foile pentru placinta.

2.Pregatim o tava rotunda si ii tapetam fundul cu hartie de copt.

3.Luam pe rand cate o foaie de placinta si incepem sa o asezam in tava.O pensulam bine cu unt topit si apoi asezam o alta foaie.

4.Repetam procedura pana epuizam toate foile din pachet.

5.Cand am terminat, incepem sa stratificam umplutura.

6.Asezam prima data stratul cu carnel de miel si legume.

7.Urmeaza apoi stratul de spanac usturoiat.

8.Punem acum stratul de linte si apoi cel de legume calite.Nivelam frumos dupa fiecare strat ajutandu-ne de o lingura.

9.In final spargem deasupra ouale de prepelita de jur imprejurul tavii, mai pe margine.

Nota:Asezam ouale in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.

10.Incepem sa stratificam din nou foi de placinte, la fel, fiecare dintre ele pensulate cu unt topit.

11.Dupa ce am terminat de asezat si cel de-al doilea pachet de foi de placinta, presam totul foarte usor cu mana si mai aranjam foile pe marginea tavii ca sa arate cat mai frumos.

12.Ajutandu-ne de un cutit bine ascutit, taiem cu mare grija placinta in 9-10 bucati depinde cate oua ati folosit, urmarind sa taiem placinta in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.

13.Pensulam deasupra oul batut bine cu o lingura de lapte, presaram semintele de in si frunzulite de rozmarin deasupra.

14.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 40 de minute, sau pana placinta este aurie.

15.O scoatem si cat este calda mai trecem cutitul inca o data prin locul unde am taiat fiecare bucata de placinta.

16.Gata!La servire mai presaram cateva frunzulite de cresin si rozmarin pentru aspect.

17.Servim placinte rece, sau calda...fiecare cum doreste!

Pofta mare sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise