autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
-2 pachete foi de plăcintă, Umplutura:, Pentru stratul cu carne de miel:, -1~1.5 kg. carne de miel (eu am folosit o pulpa cu tot cu os), -2 cartofi, -1 morcov, -1 telină radacina, -1 ceapă alba, -1 praz, -ulei de masline, -sare si piper, Marinata pentru carnea de miel:, -1 linguriță oregano, -1/2 linguriță coriandru boabe, -1 lingura de mentă uscata, -sare roz, -1/2 lingurita piper boabe, -2 foi de dafin, -1 lingurita de boia, -1 pahar de vin alb, -1 ceapa, -3 căței de usturoi, -1 crenguta de cimbru, Spanac usturoiat:, -1 caserola de spanac, -2 căței de usturoi, -sare si piper, -ulei de masline, Linte:, -150 gr. linte, -sare si piper, Legume calite:, -2 morcovi, -1 telina radacina, -ulei de masline, -sare si piper, Mai avem nevoie la umplutura de:, -9-10 oua de prepelita...in functie de marimea tavii in care vom pregati placinta, -unt topit pentru uns foile de placinta, Topping-ul pentru placinta:, -1 ou, -1 lingura de lapte, -2 lingurite seminte de in, -cateva frunzulite de rozmarin, Decor:, -frunzulite de creson si rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

*Pentru inceput marinam carnea de miel;

1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie facand ceapa, usturoiul si vinul.

2.Asezam pulpa in castronul cu condimente si o imbracam peste tot cu acest amestec.

3. Pregatim aparatul Food Saver pentru marinare.

4.Punem carnea in caserola pentru marinare rapida, adaugam ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi taiati in doua si paharul de vin.

4. Punem capacul caserolei, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si dam caserola la rece pentru doua ore.



*Acum pregatim carnea de miel cu legume;

1.Cand timpul de marinare a trecut, scoatem carnea din caserola si o asezam intr-o tava pentru cuptor.

2.Turnam in tava doua cani de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru aproximativ 1.30 ore.

3.Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu si o mai lasam la cuptor, de aceasta data la foc iute, pentru alte 30 de minute.Acum pulpa de miel ar trebui sa fie patrunsa si frumos rumenita.

4.Scoatem tava si o lasam sa se tempereze.

5.Luam carnea din tava, o desprindem de pe os si carnea rezultata o rupem in bucatele marunte pe care le punem deoparte.

*Separat...

6.Punem uleiul intr-o tigaie.Adaugam prazul taiat rondele, ceapa, morcovul, telina taiate cubulete si le calim pana incep sa se inmoaie.

7.Adaugam o cana de apa, apoi punem cartofii taiati cubulete marunte.

8.Condimentam cu sare, piper si lasam sa fiarba acoperit pana legumele sunt patrunse si zeama a scazut complet.

9.Cand este gata, adaugam la legume bucatile prajite de carne de miel, condimentam cu sare si piper dacamai este cazul, si rumenim totul la foc iute inca vreo 5 minute.

10.Dupa acest timp tragem tigaia de pe foc si lasam totul sa se raceasca.

*Pregatim legumele calite;

1.Curatam morcovii, telina si le dam prin razatoarea mare.

2.Punem pe foc o tigaie si adaugam putin ulei de masline.

3.Cand s-a infierbantat uleiul, adaugam legumele rase, sare si piper proaspat macinat dupa gust.

4.Calim totul acoperit pentru 10-15 minute pana legumele se inmoaie, sunt patrunse si lichidul care s-a format a scazut complet.In aceasta faza uleiul ar trebui sa iasa la suprafata.

5.Tragem tigaia de pe foc, rasturnam legumele intr-un vas mai mic si le lasam sa se raceasca.



*Pregatim spanacul;

1.In aceeasi tigaia in care am pregatit legumele, punem din nou putin ulei de masline, adaugam spanacul, usturoiul ras, sare si piper dupa gust.

2.Calim totul cam 4-5 minute pana spanacul se inmoaie.

3.Tragem apoi tigaia deoparte si il lasam sa se raceasca.



*Pregatim lintea;

1.Punem lintea la fiert in apa cu sare si o lasam pana este patrunsa.Lintea mea s-a facut foarte repede deoarece a fost decorticata.

2.O strecuram si o mai condimentam cu putin piper proaspata macinat, apoi punem deoparte.



* Acum asamblam placinta;

Ne aducem la indemana toate felurile de umplutura:

-foile de placinta,

-carnea de miel cu legume,

-spanacul usturoiat,

-lintea,

-legumele calite,

-si ouale de prepelita.

1.Desfacem dintr-un pachet foile pentru placinta.

2.Pregatim o tava rotunda si ii tapetam fundul cu hartie de copt.

3.Luam pe rand cate o foaie de placinta si incepem sa o asezam in tava.O pensulam bine cu unt topit si apoi asezam o alta foaie.

4.Repetam procedura pana epuizam toate foile din pachet.

5.Cand am terminat, incepem sa stratificam umplutura.

6.Asezam prima data stratul cu carnel de miel si legume.

7.Urmeaza apoi stratul de spanac usturoiat.



8.Punem acum stratul de linte si apoi cel de legume calite.Nivelam frumos dupa fiecare strat ajutandu-ne de o lingura.

9.In final spargem deasupra ouale de prepelita de jur imprejurul tavii, mai pe margine.

Nota:Asezam ouale in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.

10.Incepem sa stratificam din nou foi de placinte, la fel, fiecare dintre ele pensulate cu unt topit.

11.Dupa ce am terminat de asezat si cel de-al doilea pachet de foi de placinta, presam totul foarte usor cu mana si mai aranjam foile pe marginea tavii ca sa arate cat mai frumos.

12.Ajutandu-ne de un cutit bine ascutit, taiem cu mare grija placinta in 9-10 bucati depinde cate oua ati folosit, urmarind sa taiem placinta in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.

13.Pensulam deasupra oul batut bine cu o lingura de lapte, presaram semintele de in si frunzulite de rozmarin deasupra.



14.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 40 de minute, sau pana placinta este aurie.

15.O scoatem si cat este calda mai trecem cutitul inca o data prin locul unde am taiat fiecare bucata de placinta.

16.Gata!La servire mai presaram cateva frunzulite de cresin si rozmarin pentru aspect.

17.Servim placinte rece, sau calda...fiecare cum doreste!

Pofta mare sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Mod de pregatire pentru aluat: -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Drob Pascal

Drob Pascal

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc. Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 pachete foi de plăcintă
  • Umplutura:
  • Pentru stratul cu carne de miel:
  • -1~1.5 kg. carne de miel (eu am folosit o pulpa cu tot cu os)
  • -2 cartofi
  • -1 morcov
  • -1 telină radacina
  • -1 ceapă alba
  • -1 praz
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Marinata pentru carnea de miel:
  • -1 linguriță oregano
  • -1/2 linguriță coriandru boabe
  • -1 lingura de mentă uscata
  • -sare roz
  • -1/2 lingurita piper boabe
  • -2 foi de dafin
  • -1 lingurita de boia
  • -1 pahar de vin alb
  • -1 ceapa
  • -3 căței de usturoi
  • -1 crenguta de cimbru
  • Spanac usturoiat:
  • -1 caserola de spanac
  • -2 căței de usturoi
  • -sare si piper
  • -ulei de masline
  • Linte:
  • -150 gr. linte
  • -sare si piper
  • Legume calite:
  • -2 morcovi
  • -1 telina radacina
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Mai avem nevoie la umplutura de:
  • -9-10 oua de prepelita...in functie de marimea tavii in care vom pregati placinta
  • -unt topit pentru uns foile de placinta
  • Topping-ul pentru placinta:
  • -1 ou
  • -1 lingura de lapte
  • -2 lingurite seminte de in
  • -cateva frunzulite de rozmarin
  • Decor:
  • -frunzulite de creson si rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca