autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de pui si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina, , 200 g unt, , 200 g smantana, , 3 galbenusuri, putina sare), , 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , 2-3 linguri ulei, , 60 g unt, , 1 ceapa mijlocie tocata, , 1/3 ceasca faina, , 1 1/2 ceasca lapte, , 1 lingura mustar gros (cu bobul mare), , 1 ceasca de cascaval ras, , 150 g sunca slaba taiata fasii, , 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete, , 3 cepe verzi tocate, , sare, , piper negru macinat, , 2 oua fierte (tari) taiate in 4, , 375 g aluat de foitaj (congelat), , 1 ou batut.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 210°C si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda (22 cm) si inalta. Se intinde aluatul fraged pe planseta infainata si se imbraca cu el forma (fundul si marginile). Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune peste hartie un strat de boabe de fasole sau de orez si se coace aproximativ 7 minute. Se scoate aluatul din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele, se da inca 8 minute la cuptor si cand s-a rumenit frumos, se lasa sa se raceasca.
Carnea spalata si zvantata se taie bucati de 2 cm si se prajeste - pe rand - in uleiul incins, pana ce se patrunde si se rumeneste usor.
Se-ncinge untul intr-o cratita potrivita si se caleste ceapa pana ce devine sticloasa. Se adauga faina, se amesteca cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pana ce se ingalbeneste si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca bine, la foc potrivit, pana ce fierbe sosul si se ingroasa, dupa care se da deoparte. Se incorporeaza mustarul si cascavalul ras si cand s-a mai racit putin, se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde si bucatile de pui. Se amesteca toate si se gusta de sare si piper. Jumatate din compozitie se toarna in forma cu aluatul copt, se aseaza deasupra sferturile de ou, se acopera cu cealalta jumatate de compozitie si se ridica putin umplutura la mijloc, cu o lingura mare.
Se intinde aluatul de foitaj pe o planseta infainata si se lipeste peste aluatul din forma, ale carui margini au fost unse de jur imprejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivita, se unge pe toata suprafata cu ou si se orneaza - eventual - cu aluatul taiat. Se face focul mai mic (180°), se da placinta la cuptor - circa 45 de minute - sa se rumeneasca frumos si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc si conopida

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o spalam si o tocam. Morcovul il radem de

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • putina sare)
  • 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g)
  • 2-3 linguri ulei
  • 60 g unt
  • 1 ceapa mijlocie tocata
  • 1/3 ceasca faina
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 1 lingura mustar gros (cu bobul mare)
  • 1 ceasca de cascaval ras
  • 150 g sunca slaba taiata fasii
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 3 cepe verzi tocate
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua fierte (tari) taiate in 4
  • 375 g aluat de foitaj (congelat)
  • 1 ou batut.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar