autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de pui si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina, , 200 g unt, , 200 g smantana, , 3 galbenusuri, putina sare), , 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , 2-3 linguri ulei, , 60 g unt, , 1 ceapa mijlocie tocata, , 1/3 ceasca faina, , 1 1/2 ceasca lapte, , 1 lingura mustar gros (cu bobul mare), , 1 ceasca de cascaval ras, , 150 g sunca slaba taiata fasii, , 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete, , 3 cepe verzi tocate, , sare, , piper negru macinat, , 2 oua fierte (tari) taiate in 4, , 375 g aluat de foitaj (congelat), , 1 ou batut.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 210°C si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda (22 cm) si inalta. Se intinde aluatul fraged pe planseta infainata si se imbraca cu el forma (fundul si marginile). Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune peste hartie un strat de boabe de fasole sau de orez si se coace aproximativ 7 minute. Se scoate aluatul din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele, se da inca 8 minute la cuptor si cand s-a rumenit frumos, se lasa sa se raceasca.
Carnea spalata si zvantata se taie bucati de 2 cm si se prajeste - pe rand - in uleiul incins, pana ce se patrunde si se rumeneste usor.
Se-ncinge untul intr-o cratita potrivita si se caleste ceapa pana ce devine sticloasa. Se adauga faina, se amesteca cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pana ce se ingalbeneste si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca bine, la foc potrivit, pana ce fierbe sosul si se ingroasa, dupa care se da deoparte. Se incorporeaza mustarul si cascavalul ras si cand s-a mai racit putin, se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde si bucatile de pui. Se amesteca toate si se gusta de sare si piper. Jumatate din compozitie se toarna in forma cu aluatul copt, se aseaza deasupra sferturile de ou, se acopera cu cealalta jumatate de compozitie si se ridica putin umplutura la mijloc, cu o lingura mare.
Se intinde aluatul de foitaj pe o planseta infainata si se lipeste peste aluatul din forma, ale carui margini au fost unse de jur imprejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivita, se unge pe toata suprafata cu ou si se orneaza - eventual - cu aluatul taiat. Se face focul mai mic (180°), se da placinta la cuptor - circa 45 de minute - sa se rumeneasca frumos si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei cu carne si crema de cocos

Dovlecei cu carne si crema de cocos

Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi,

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada cu praz si ghimbir

Rulada cu praz si ghimbir

Curatam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o stergem cu un servetel. Taiem muschiul pe lungime,

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • putina sare)
  • 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g)
  • 2-3 linguri ulei
  • 60 g unt
  • 1 ceapa mijlocie tocata
  • 1/3 ceasca faina
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 1 lingura mustar gros (cu bobul mare)
  • 1 ceasca de cascaval ras
  • 150 g sunca slaba taiata fasii
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 3 cepe verzi tocate
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua fierte (tari) taiate in 4
  • 375 g aluat de foitaj (congelat)
  • 1 ou batut.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu piure de cartofi