Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina, , 200 g unt, , 200 g smantana, , 3 galbenusuri, putina sare), , 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , 2-3 linguri ulei, , 60 g unt, , 1 ceapa mijlocie tocata, , 1/3 ceasca faina, , 1 1/2 ceasca lapte, , 1 lingura mustar gros (cu bobul mare), , 1 ceasca de cascaval ras, , 150 g sunca slaba taiata fasii, , 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete, , 3 cepe verzi tocate, , sare, , piper negru macinat, , 2 oua fierte (tari) taiate in 4, , 375 g aluat de foitaj (congelat), , 1 ou batut.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
2 voturi
Mod de preparare
Carnea spalata si zvantata se taie bucati de 2 cm si se prajeste - pe rand - in uleiul incins, pana ce se patrunde si se rumeneste usor.
Se-ncinge untul intr-o cratita potrivita si se caleste ceapa pana ce devine sticloasa. Se adauga faina, se amesteca cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pana ce se ingalbeneste si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca bine, la foc potrivit, pana ce fierbe sosul si se ingroasa, dupa care se da deoparte. Se incorporeaza mustarul si cascavalul ras si cand s-a mai racit putin, se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde si bucatile de pui. Se amesteca toate si se gusta de sare si piper. Jumatate din compozitie se toarna in forma cu aluatul copt, se aseaza deasupra sferturile de ou, se acopera cu cealalta jumatate de compozitie si se ridica putin umplutura la mijloc, cu o lingura mare.
Se intinde aluatul de foitaj pe o planseta infainata si se lipeste peste aluatul din forma, ale carui margini au fost unse de jur imprejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivita, se unge pe toata suprafata cu ou si se orneaza - eventual - cu aluatul taiat. Se face focul mai mic (180°), se da placinta la cuptor - circa 45 de minute - sa se rumeneasca frumos si se serveste fierbinte.