autor:

Daniela_Gherca

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne, la tigaie

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 cartofi, 250 ml lapte, sare, 25 g unt, 25 g drojdie +1 lingurita zahar, 2 oua, faina cat cuprinde ( aprox 500g), 30 ml ulei, Pentru umplutura:, un piept de pui fiert, 50 g de carne pentru kebab prajita, jumatate de crenvusti afumat, jumatate de ardei rosu, cascaval, kechup, sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.

Intre timp, cat avem cartofii la fiert, facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru 10 min.

Dupa ce au fiert, ii pisam impreuna cu sarea, untul si 200 ml lapte. Peste acest piure punem maiaua, ouale si faina putin cate putin pana formam un aluat mai lipicios si pentru a nu se mai lipi de maini punem si uleiul. Lasam la crescut 30 min.

Pentru umplutura:

Carnea am taiat-o marunt, iar ardeiul si crenvustiul taiat cubulete, i-am calit in putin ulei si peste am pus carnea pentru a se patrunde aroma ingredietelor si presaram putin sare dupa gust. Am scos pe o farfurie pentru a se racori putin.

Din acest aluat, mi-au iesit 3 placinte (Foto). Am luat cate o bucata de aluat si am intins-o pe masa unsa cu putin ulei. Pe jumatate de aluat am pus cascaval ras, o parte din compozitia de carne si deasupra inca putin cascaval, iar pe cealalta parte am intins kechup, si tot cu aceasta parte o unim cu cealalta pentru a forma placinta.

Prajim in tigaie cu putin ulei pe ambele parti aprox 2-3 min si scoatem pe un servet de bucatarie. Asa procedam si cu celelate doua.

Servim la micul dejun alaturi de muraturi ( ex. gogonele) sau rosii simple.




Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne, la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava

Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava

Mod de preparare: Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun

20 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Shaorma de casa

Shaorma de casa

Cele doua pulpe de pui se prajesc la gratar sau in ceaun. Dupa ce sunt gata, se curata de pe os si

22 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cartofi
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 25 g unt
  • 25 g drojdie +1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde ( aprox 500g)
  • 30 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui fiert
  • 50 g de carne pentru kebab prajita
  • jumatate de crenvusti afumat
  • jumatate de ardei rosu
  • cascaval
  • kechup
  • sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Rata sarbeasca