Placinta cu carne, la tigaie

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu carne, la tigaie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cartofi
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 25 g unt
  • 25 g drojdie +1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde ( aprox 500g)
  • 30 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui fiert
  • 50 g de carne pentru kebab prajita
  • jumatate de crenvusti afumat
  • jumatate de ardei rosu
  • cascaval
  • kechup
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.

Intre timp, cat avem cartofii la fiert, facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru 10 min.

Dupa ce au fiert, ii pisam impreuna cu sarea, untul si 200 ml lapte. Peste acest piure punem maiaua, ouale si faina putin cate putin pana formam un aluat mai lipicios si pentru a nu se mai lipi de maini punem si uleiul. Lasam la crescut 30 min.

Pentru umplutura:

Carnea am taiat-o marunt, iar ardeiul si crenvustiul taiat cubulete, i-am calit in putin ulei si peste am pus carnea pentru a se patrunde aroma ingredietelor si presaram putin sare dupa gust. Am scos pe o farfurie pentru a se racori putin.

Din acest aluat, mi-au iesit 3 placinte (Foto). Am luat cate o bucata de aluat si am intins-o pe masa unsa cu putin ulei. Pe jumatate de aluat am pus cascaval ras, o parte din compozitia de carne si deasupra inca putin cascaval, iar pe cealalta parte am intins kechup, si tot cu aceasta parte o unim cu cealalta pentru a forma placinta.

Prajim in tigaie cu putin ulei pe ambele parti aprox 2-3 min si scoatem pe un servet de bucatarie. Asa procedam si cu celelate doua.

Servim la micul dejun alaturi de muraturi ( ex. gogonele) sau rosii simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise