Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Intre timp, cat avem cartofii la fiert, facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru 10 min.
Dupa ce au fiert, ii pisam impreuna cu sarea, untul si 200 ml lapte. Peste acest piure punem maiaua, ouale si faina putin cate putin pana formam un aluat mai lipicios si pentru a nu se mai lipi de maini punem si uleiul. Lasam la crescut 30 min.
Pentru umplutura:
Carnea am taiat-o marunt, iar ardeiul si crenvustiul taiat cubulete, i-am calit in putin ulei si peste am pus carnea pentru a se patrunde aroma ingredietelor si presaram putin sare dupa gust. Am scos pe o farfurie pentru a se racori putin.
Din acest aluat, mi-au iesit 3 placinte (Foto). Am luat cate o bucata de aluat si am intins-o pe masa unsa cu putin ulei. Pe jumatate de aluat am pus cascaval ras, o parte din compozitia de carne si deasupra inca putin cascaval, iar pe cealalta parte am intins kechup, si tot cu aceasta parte o unim cu cealalta pentru a forma placinta.
Prajim in tigaie cu putin ulei pe ambele parti aprox 2-3 min si scoatem pe un servet de bucatarie. Asa procedam si cu celelate doua.
Servim la micul dejun alaturi de muraturi ( ex. gogonele) sau rosii simple.
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii