autor:

Anca E. Voicu

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu carne si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 100 g unt, 2 linguri generoase de iaurt, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg), , Umplutura de carne:, 600 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, Sare, piper dupa gust, Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde., , Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala sau in excursii, intrucat este consistenta.





Mod de preparare:



Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.



Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.



Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.



Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Timp: aprox 1h 20min

Portii: 6 sau depinde de cum o portionati

Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/placinta-cu-carne-si-aluat-de-casa-4.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si

4 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2016

    Nota! La lista ingredientelor, mentionez si 2 linguri de ciuperci la borcan.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 2 linguri generoase de iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg)
  • Umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • Sare
  • piper dupa gust
  • Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Anca E. Voicu

Anca E. Voicu (Chef de cuisine)

Nota! La lista ingredientelor, mentionez si 2 linguri de ciuperci la borcan.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza