autor:

Anca E. Voicu

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu carne si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 100 g unt, 2 linguri generoase de iaurt, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg), , Umplutura de carne:, 600 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, Sare, piper dupa gust, Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde., , Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala sau in excursii, intrucat este consistenta.





Mod de preparare:



Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.



Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.



Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.



Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Timp: aprox 1h 20min

Portii: 6 sau depinde de cum o portionati

Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/placinta-cu-carne-si-aluat-de-casa-4.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandel , 12 februarie 2018

    Foarte buna si delicioasa aceasta placinta.

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2016

    Nota! La lista ingredientelor, mentionez si 2 linguri de ciuperci la borcan.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 2 linguri generoase de iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg)
  • Umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • Sare
  • piper dupa gust
  • Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sandel

Foarte buna si delicioasa aceasta placinta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican