autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg), 200 g unt, 3 linguri generoase de iaurt, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 2 oua, , Pentru umplutura de carne:, 600 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, 1 morcov ras, sare, piper, boia dulce dupa gust, ciuperci dupa gust, , Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:



Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.



Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si si se lasa o jumatate de ora la rece.



Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori.



La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider aluatul, putem sa calim carnea.



Cum pregatim umplutura de carne:



Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga si carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, 1 morcov ras si 1 ou batut bine si se amesteca bine.



Pregatirea placintei:



Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.



Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust (doar pentru doritori), apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.



Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.



La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras.



Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudiu , 23 februarie 2018

    O placinta gustoasa, imi place.

  • Fara foto

    Miruna , 12 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa.

  • Fara foto

    Paul , 11 februarie 2018

    O placinta foarte buna,este buna atat calda cat si rece, imi place.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg)
  • 200 g unt
  • 3 linguri generoase de iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • Pentru umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 morcov ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce dupa gust
  • ciuperci dupa gust
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Claudiu

O placinta gustoasa, imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cotlete umplute cu ciuperci