autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu carne si bere

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm):, , 1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc, 2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella), 3. 5 oua marisoare, 4. 2 cepe, 5. o capatana de usturoi, 6. 500 ml bere, 7. sare, piper, cimbru, marar, ierburi italienesti, 8. cateva linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Pe reteta asta am pus ochii cand am aflat de ea de la Cristina si m-am tot tinut de vreo luna sa o pregatesc. Cumva tot nu se ivea ocazia, stelele nu se aliniau cum trebuie, pana weekendul trecut cand i-am facut felul :) si mi-a parut rau ca am tot amanat-o. Foarte gustoasa si calda si rece, neaparat cu multa smantana alaturi!


Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul si lasi compozitia sa se raceasca.

Separat, bati ouale impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui restul de carne si deasupra, restul de foi. Cu un cutit bine ascutit (cu grija sa nu zgarii tava, a mea e antiaderenta deci o grija-n plus la capitolul zgarieturi), cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de mic e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am preferat-o mai rumena. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu masline

Chifle cu masline

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Spanakopita

Spanakopita

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc

12 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pepe Si Ana Manole , 17 iulie 2015

    Marinescu Stefania poate că nici plăcinte nu ai voie

  • Fara foto

    Marcela Ianovici , 16 iulie 2015

    In loc de bere se foloseste apa minerala. O folosesc la placinta cu praz si telemea.

  • Fara foto

    Teo Bumbu Mihalache , 30 martie 2015

    Am facut-o ,foarte gustoasa !!! Nu e necesara atata bere,am pus 300ml.

    • Fara foto

      Carolina Spiridon , 04 martie 2015

      Foile se ung intre ele cind sunt puse in tava?La placinta cu brinza se unge fiecare foaie cred ca pentru a nu se lipi .

    • Fara foto

      Puterea din Tine , 15 octombrie 2014

      alcoolul se evapora la peste 70 grade

    • Fara foto

      Sima Daniela , 03 iunie 2014

      ce inseamna ierburi italienesti

    • Fara foto

      Rodica Sima Bobancu , 23 octombrie 2013

      alcoolul se evapora la peste 70 grade

    • Fara foto

      Marinescu Stefania , 17 septembrie 2013

      alcoolul se evapora la peste 70 grade

    • Fara foto

      Tunde Denes , 17 septembrie 2013

      alcoolul se evapora la peste 70 grade

    • Fara foto

      Florina Cosac , 17 septembrie 2013

      o bunatate...am facut-o si eu

    • Fara foto

      Mihaela Mihaela , 17 septembrie 2013

      Este foarte buna si cu carne de rata.

    • Fara foto

      Lumi Nick , 17 septembrie 2013

      e minunataaaaaaa

    • Fara foto

      Florentina Gabriela Lungu , 17 septembrie 2013

      exista si bere fara alcool

    • Fara foto

      Marinescu Stefania , 16 septembrie 2013

      in loc de bere ?ce se poate altceva?nu am voie alcool...

    • Fara foto

      George-Daniel Constantinescu , 16 septembrie 2013

      Am sa incerc sigur !

    • Fara foto

      Maria Iordache , 16 septembrie 2013

      am sa ,incerc si eu

    • Fara foto

      Purje Grigore , 16 septembrie 2013

      bunaaaaaaaaa!!

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 septembrie 2013

      Bunatate! !!!!

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

      O bunatate! Am s-o incerc si eu neaparat! Merci.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      yani yami..ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm):
  • 1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc
  • 2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella)
  • 3. 5 oua marisoare
  • 4. 2 cepe
  • 5. o capatana de usturoi
  • 6. 500 ml bere
  • 7. sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • ierburi italienesti
  • 8. cateva linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mihaela Mihaela

Este foarte buna si cu carne de rata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute