autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu cartofi si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g iaurt,, 300 g cartofi fierti in coaja si curatati, , 350 g faina,, un pachetel drojdie uscata, , o lingurita zahar, , sare, , doua lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru), , un ou, , 60 g masline negre fara samburi, , ketchup (dulce sau iute - dupa gust), , o lingura ulei de masline, , piper,, o lingura seminte de in, , putina faina pentru presarat peste aluat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa dospeasca (la caldura). Dupa ce volumul s-a marit vizibil, se incorporeaza maslinele taiate bucatele si se aseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie, intinzandu-l ca pe o placinta, cu diametrul de 20 cm. Se amesteca ketchup-ul cu ulei, sare si piper si se unge toata suprafata placintei. Se presara semintele de in, se lasa sa mai creasca circa 15 minute si apoi se baga la cuptorul incins la 200°C. Se coace in total 35 de minute (dupa 20 de minute de copt se acopera cu o coala de hartie). Placinta astfel preparata se poate pastra mai multa vreme la congelator. Timp de preparare: fara dospit - 35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici cu cascaval si muschi file

Painici cu cascaval si muschi file

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul,

5 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g iaurt,
  • 300 g cartofi fierti in coaja si curatati
  • 350 g faina,
  • un pachetel drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • sare
  • doua lingurite ierburi aromate (rozmarin
  • cimbru)
  • un ou
  • 60 g masline negre fara samburi
  • ketchup (dulce sau iute - dupa gust)
  • o lingura ulei de masline
  • piper,
  • o lingura seminte de in
  • putina faina pentru presarat peste aluat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti