Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa dospeasca (la caldura). Dupa ce volumul s-a marit vizibil, se incorporeaza maslinele taiate bucatele si se aseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie, intinzandu-l ca pe o placinta, cu diametrul de 20 cm. Se amesteca ketchup-ul cu ulei, sare si piper si se unge toata suprafata placintei. Se presara semintele de in, se lasa sa mai creasca circa 15 minute si apoi se baga la cuptorul incins la 200°C. Se coace in total 35 de minute (dupa 20 de minute de copt se acopera cu o coala de hartie). Placinta astfel preparata se poate pastra mai multa vreme la congelator. Timp de preparare: fara dospit - 35 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii