autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu cartofi si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g iaurt,, 300 g cartofi fierti in coaja si curatati, , 350 g faina,, un pachetel drojdie uscata, , o lingurita zahar, , sare, , doua lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru), , un ou, , 60 g masline negre fara samburi, , ketchup (dulce sau iute - dupa gust), , o lingura ulei de masline, , piper,, o lingura seminte de in, , putina faina pentru presarat peste aluat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa dospeasca (la caldura). Dupa ce volumul s-a marit vizibil, se incorporeaza maslinele taiate bucatele si se aseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie, intinzandu-l ca pe o placinta, cu diametrul de 20 cm. Se amesteca ketchup-ul cu ulei, sare si piper si se unge toata suprafata placintei. Se presara semintele de in, se lasa sa mai creasca circa 15 minute si apoi se baga la cuptorul incins la 200°C. Se coace in total 35 de minute (dupa 20 de minute de copt se acopera cu o coala de hartie). Placinta astfel preparata se poate pastra mai multa vreme la congelator. Timp de preparare: fara dospit - 35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g iaurt,
  • 300 g cartofi fierti in coaja si curatati
  • 350 g faina,
  • un pachetel drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • sare
  • doua lingurite ierburi aromate (rozmarin
  • cimbru)
  • un ou
  • 60 g masline negre fara samburi
  • ketchup (dulce sau iute - dupa gust)
  • o lingura ulei de masline
  • piper,
  • o lingura seminte de in
  • putina faina pentru presarat peste aluat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie