autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
1 kg de faina, 700 g cartofi, 1 capatana varza murata, 300 g telemea sau cas de oaie, 1 lingurita rasa sare, apa calduta, 30 ml ulei (pentru aluat), ulei pentru prelucrat si copt

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

100 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul .
Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la desarat).
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)
Se intinde putin cu facaletul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt , cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi, varza sau branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulada de cascaval in crusta de mac

Rulada de cascaval in crusta de mac

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează

5 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
Rulada cu spanac si branza de vaci

Rulada cu spanac si branza de vaci

Se pune spanacul la desghetat, se lasa la scurs si apoi se pune intr-un vas si se amesteca cu putin

7 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 51 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 17 iunie 2015

    Agripina Popa tigaia se unge cu putin ulei, atat !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Agripina Popa tigaia se unge cu putin ulei, atat !

  • Fara foto

    Agripina Popa , 06 iunie 2015

    se prajesc in ulei ?

    • Fara foto

      Vali Vecsei , 16 mai 2015

      super!!! am mai invatat ceva bun bun si bun

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015

      Apa calduta se pune atat cat sa iasa o coca mai molcutza.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 27 aprilie 2015

      Apa calduta se pune atat cat sa iasa o coca mai molcutza.

    • Fara foto

      Pensiunea Select Arad , 24 aprilie 2015

      va rog cata apa merci

    • Fara foto

      aurica , 24 aprilie 2015

      va rog cata apa

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 18 aprilie 2014

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Gocan Dan Mihai , 17 aprilie 2014

      Imediat mă apuc și eu să le fac! Să fie cu noroc!

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Burca Liliana , 07 noiembrie 2013

      sper sa-mi iasa...:D stiu ca sunt ff bune ,dar nu am facut niciodata...:0

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 07 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 07 noiembrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Mariana Banu , 23 octombrie 2013

      stimata doamna am mincat aceste placinte si sunt ffff bune dar nu facute de mine. Acum am sa le fac eu sigr si deabia astept.

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 21 octombrie 2013

      Nu TREBUIE drojdie DELOC !!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2013

      Nu TREBUIE drojdie DELOC !!!

    • Fara foto

      Ely Sabina Elena , 20 octombrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Laurette Laurye , 20 octombrie 2013

      ce buna e !

    • Fara foto

      Jenica Hategan , 20 octombrie 2013

      Cred ca trebuia si ceva drojdie, nu?

    • Fara foto

      Gheorghe Vartej , 20 octombrie 2013

      Sa ne spui cum ti-au iesit.... Succes !

    • Fara foto

      Cercel Ionel Cercel Ionel , 20 octombrie 2013

      ESTE BUNA

    • Fara foto

      Maria Iusan , 20 octombrie 2013

      CE BUNATATE SA TOT MANANCI MIE AMI PLAC SI CU DUCEATA DE MACIESE..

    • Fara foto

      amandra , 20 octombrie 2013

      nu se pune drojdie?

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2013

      Cred ca sunt deliciosa ,sotului meu ii plac cu cartofi ,dar as avea o intrebare ,drojdie nu se pune ?

    • Fara foto

      Love2travel (Bucatar) , 16 ianuarie 2013

      Nu imi vine sa cred de cand caut reteta bunicii... Multumesc!!!! Fantastic

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 februarie 2012

      Astea sunt placinte adevarate! Foarte bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Dumnezeule,ce bine arata .........iti fac cu ochiul

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut, salvez reteta si o incerc, foarte bune, felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      De cand cautam aceasta reteta! Am mancat mai de mult la o prietena dar nu am facut niciodata. Ma refer la cea cu varza acra (pe care am sa o fac si eu). Felicitari!

    • Fara foto

      lia , 08 decembrie 2009

      O bunatate, placintele tale, Felicitari ! pt aceasta reteta. Eu pregatesc aluatul cu drojdie, dar cu procsima ocazie le fac dupa reteta ta, am salvat-o.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Bravo, întoarcere la reţetele clasice româneşti!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      De cand caut reteta pentru astfel de placinte. Arata exact ca acelea ce le cumeperi la Baile Felix. Sunt sigura ca sunt la fel de gustoase. Am sa incerc sa fac. Felicitari!!!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Cine a spus ca se pun toate trei odata? Ziceam ca bunica mea nu facea cu cartofi, numai cu varza sau cu branza.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Gabriela eu o fac fara drojdie. Dar daca tu vrei neaparat sa o faci cu drojdie...fa-o !!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Am sa icerc si eu dar numai cu cartofi. Nu stu daca vreau cu varza. Arata foarte bine.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      5 stelutze! Am adaugat reteta la favoritele mele! :) Am o intrebare, nu este nevoie de drojdie??

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Poza numarul 3 arata intr-adavar cum trebuie sa fie aluatul, bravo! Foarte bun aluat! Trebuie sa incerc si eu reteta.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Gustoase tare, le-am incercat si au fost un succes total printre prietenii mei. :)

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Felicitari!!!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Yammi, placinte... Mi-s tare dragi mie... mai ales cu cartofi!!!

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Am copiat reteta si cu prima ocazie am sa ma delectez cu ea .

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Michael...pai ori pui varza, ori pui cartofi, ori pui branza !!! Normal ca nu le pui pe toate trei o data !!! Cu varza dulce nu am incercat , numai cu varza murata ! Sper sa-mi spui cum ti-au iesit, daca le faci !!!Poate pui si o poza !!!Succes !

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Sidy, de data asta m-ai dat gata. Maine fac si eu! Cred ca placintele sunt o minune. Imi plac cel mai mult cu varza. Facea bunica mea la tara si le spunea "Varzari" sau poate ca era alta reteta. Tin minte ca punea in varza si putin piper macinat si le facea cu varza dulce calita. Parca nu punea si cartofi dar exista o multime de variante.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Super arata,cred ca sunt un deliciu,te-am votat la toate retele si le-am si copiat,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

100 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 700 g cartofi
  • 1 capatana varza murata
  • 300 g telemea sau cas de oaie
  • 1 lingurita rasa sare
  • apa calduta
  • 30 ml ulei (pentru aluat)
  • ulei pentru prelucrat si copt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Agripina Popa tigaia se unge cu putin ulei, atat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania