autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 felii):, Pentru aluat - 1 cub de drojdie (42 g), , 250 ml lapte caldut, , 4 linguri faina, , 1 varf de cutit zahar, , 500 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 2 oua, , 5 linguri ulei de masline., Pentru umplutura: 1 kg ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 250 ml smantana acrisoara, , 4 oua, , 2 linguri chimen, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia sfaramata cu laptele, se adauga 4 linguri de faina si zaharul si se lasa aluatelul astfel preparat sa creasca circa 30 de minute, acoperit cu un stergar. Intre timp, se amesteca faina (500 g) cu sarea, se incorporeaza ouale, uleiul de masline si apoi aluatelul crescut si se framanta un aluat neted. Se intinde o foaie subtire de aluat pe planseta infainata si se aseaza pe o tava unsa cu unt, ridicandu-se putin pe margini de jur imprejur. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se acopera cu stergarul si se lasa sa dospeasca aproximativ o ora. Se-ncinge cuptorul la 170gr..
Se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste putin in uleiul incins. Se lasa putin sa se raceasca si se intinde peste aluat. Se bate smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se toarna peste stratul de ceapa. Placinta cu ceapa se coace 45 de minute la cuptorul incins, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în

15 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii):
  • Pentru aluat - 1 cub de drojdie (42 g)
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de cutit zahar
  • 500 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei de masline.
  • Pentru umplutura: 1 kg ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250 ml smantana acrisoara
  • 4 oua
  • 2 linguri chimen
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigei de casa