Se amesteca drojdia sfaramata cu laptele, se adauga 4 linguri de faina si zaharul si se lasa aluatelul astfel preparat sa creasca circa 30 de minute, acoperit cu un stergar. Intre timp, se amesteca faina (500 g) cu sarea, se incorporeaza ouale, uleiul de masline si apoi aluatelul crescut si se framanta un aluat neted. Se intinde o foaie subtire de aluat pe planseta infainata si se aseaza pe o tava unsa cu unt, ridicandu-se putin pe margini de jur imprejur. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se acopera cu stergarul si se lasa sa dospeasca aproximativ o ora. Se-ncinge cuptorul la 170gr..
Se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste putin in uleiul incins. Se lasa putin sa se raceasca si se intinde peste aluat. Se bate smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se toarna peste stratul de ceapa. Placinta cu ceapa se coace 45 de minute la cuptorul incins, pana ce se rumeneste frumos.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii