autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 800 g ceapa mica si lunguiata (circa 20 de cepe), , 1 pachet aluat de foitaj (aprox. 250 g), , 1 l lapte, , 50 g unt + inca 10 g pentru uns forma, , 1/2 cubulet de supa concentrata de pasare, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati cepele, puneti-le impreuna cu laptele intr-o cratita mare si lasati-le sa fiarba, la foc mic, circa 15 minute. Puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare si zvantati-le cu hartie absorbanta (atentie: cepele trebuie sa ramana intregi!). Incingeti untul intr-o tigaie adanca si prajiti cepele, pana cand se rumenesc frumos.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Diluati tableta de supa concentrata in 25 cl de apa clocotita si varsati zeama peste cepe. Lasati sa fiarba vreo 30 de minute la foc potrivit, pana ce s-au inmuiat cepele si s-a evaporat lichidul. Sarati si piperati.
Ungeti cu unt o forma de tarta (antiadeziva daca se poate), asezati in ea cepele bine stranse una langa alta, intindeti peste ele aluatul, indoind putin marginile spre interior, si dati placinta 10 minute la cuptor. Reduceti temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 15 minute. Rasturnati tarta pe un platou si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în

15 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 800 g ceapa mica si lunguiata (circa 20 de cepe)
  • 1 pachet aluat de foitaj (aprox. 250 g)
  • 1 l lapte
  • 50 g unt + inca 10 g pentru uns forma
  • 1/2 cubulet de supa concentrata de pasare
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei