autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 800 g ceapa mica si lunguiata (circa 20 de cepe), , 1 pachet aluat de foitaj (aprox. 250 g), , 1 l lapte, , 50 g unt + inca 10 g pentru uns forma, , 1/2 cubulet de supa concentrata de pasare, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati cepele, puneti-le impreuna cu laptele intr-o cratita mare si lasati-le sa fiarba, la foc mic, circa 15 minute. Puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare si zvantati-le cu hartie absorbanta (atentie: cepele trebuie sa ramana intregi!). Incingeti untul intr-o tigaie adanca si prajiti cepele, pana cand se rumenesc frumos.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Diluati tableta de supa concentrata in 25 cl de apa clocotita si varsati zeama peste cepe. Lasati sa fiarba vreo 30 de minute la foc potrivit, pana ce s-au inmuiat cepele si s-a evaporat lichidul. Sarati si piperati.
Ungeti cu unt o forma de tarta (antiadeziva daca se poate), asezati in ea cepele bine stranse una langa alta, intindeti peste ele aluatul, indoind putin marginile spre interior, si dati placinta 10 minute la cuptor. Reduceti temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 15 minute. Rasturnati tarta pe un platou si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche (Placinta cu ceapa)

Quiche (Placinta cu ceapa)

Se dizolva drojdia, zaharul si 1 lingura faina in 100ml lapte caldut. Se cerne faina intr un castron,

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 800 g ceapa mica si lunguiata (circa 20 de cepe)
  • 1 pachet aluat de foitaj (aprox. 250 g)
  • 1 l lapte
  • 50 g unt + inca 10 g pentru uns forma
  • 1/2 cubulet de supa concentrata de pasare
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou