autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 1/2 cub de drojdie proaspata, , 1/2 lingurita zahar, , 500 g faina, , 300 ml apa calduta, , 1 1/2 lingurita sare, , 2 linguri de untdelemn., Pentru umplutura - 1 kg ceapa de apa, , 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon), , 150 g smantana acrisoara, , 3 oua, , 1 lingurita chimen, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se sfarama drojdia si se pune intr-un castronel. Se amesteca zaharul, 1 lingura de faina si 4 linguri de apa calduta. Se acopera si se lasa 15 minute, la temperatura camerei. 2. Restul de faina si sare se pune in alt castron, amestecandu-se cu drojdia, restul de apa si untdelemn. Se amesteca bine cu mixerul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat omogen. La sfarsit, se framanta cu mana pe tabla de prajituri, circa 5 minute. Se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute. 3. Pentru umplutura, se curata cepele si se taie in cubulete marunte. Se taie si slaninuta in cubulete si se prajesc 5 minute, intr-o tigaie mare. Se adauga si ceapa si se lasa circa 10 minute, la foc potrivit, sa se caleasca. 4. Se pune aluatul pe tabla infainata de prajituri, se framanta putin cu mana, apoi se intinde cu sucitorul. Se intinde in tava de prajituri, usor unsa cu grasime. Marginile se ridica in sus, apoi se acopera tava cu un servet si se mai lasa aluatul sa dospeasca 15 minute. 5. Se amesteca ouale cu smantana, cu compozitia de ceapa si slaninuta si cu chimenul. Se pipereaza si se sareaza bine. 6. Se intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Se da la cuptor si se coace circa 40 de minute, pe prima scara a cuptorului (nu pe fund). Se scoate placinta si se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche (Placinta cu ceapa)

Quiche (Placinta cu ceapa)

Se dizolva drojdia, zaharul si 1 lingura faina in 100ml lapte caldut. Se cerne faina intr un castron,

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 1/2 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de untdelemn.
  • Pentru umplutura - 1 kg ceapa de apa
  • 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon)
  • 150 g smantana acrisoara
  • 3 oua
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu brinza