Placinta cu ceapa

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 1/2 cub de drojdie proaspata,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta,
  • 1 1/2 lingurita sare,
  • 2 linguri de untdelemn.
  • Pentru umplutura - 1 kg ceapa de apa,
  • 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon),
  • 150 g smantana acrisoara,
  • 3 oua,
  • 1 lingurita chimen,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

1. Se sfarama drojdia si se pune intr-un castronel. Se amesteca zaharul, 1 lingura de faina si 4 linguri de apa calduta. Se acopera si se lasa 15 minute, la temperatura camerei. 2. Restul de faina si sare se pune in alt castron, amestecandu-se cu drojdia, restul de apa si untdelemn. Se amesteca bine cu mixerul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat omogen. La sfarsit, se framanta cu mana pe tabla de prajituri, circa 5 minute. Se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute. 3. Pentru umplutura, se curata cepele si se taie in cubulete marunte. Se taie si slaninuta in cubulete si se prajesc 5 minute, intr-o tigaie mare. Se adauga si ceapa si se lasa circa 10 minute, la foc potrivit, sa se caleasca. 4. Se pune aluatul pe tabla infainata de prajituri, se framanta putin cu mana, apoi se intinde cu sucitorul. Se intinde in tava de prajituri, usor unsa cu grasime. Marginile se ridica in sus, apoi se acopera tava cu un servet si se mai lasa aluatul sa dospeasca 15 minute. 5. Se amesteca ouale cu smantana, cu compozitia de ceapa si slaninuta si cu chimenul. Se pipereaza si se sareaza bine. 6. Se intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Se da la cuptor si se coace circa 40 de minute, pe prima scara a cuptorului (nu pe fund). Se scoate placinta si se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise