1. Se sfarama drojdia si se pune intr-un castronel. Se amesteca zaharul, 1 lingura de faina si 4 linguri de apa calduta. Se acopera si se lasa 15 minute, la temperatura camerei. 2. Restul de faina si sare se pune in alt castron, amestecandu-se cu drojdia, restul de apa si untdelemn. Se amesteca bine cu mixerul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat omogen. La sfarsit, se framanta cu mana pe tabla de prajituri, circa 5 minute. Se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute. 3. Pentru umplutura, se curata cepele si se taie in cubulete marunte. Se taie si slaninuta in cubulete si se prajesc 5 minute, intr-o tigaie mare. Se adauga si ceapa si se lasa circa 10 minute, la foc potrivit, sa se caleasca. 4. Se pune aluatul pe tabla infainata de prajituri, se framanta putin cu mana, apoi se intinde cu sucitorul. Se intinde in tava de prajituri, usor unsa cu grasime. Marginile se ridica in sus, apoi se acopera tava cu un servet si se mai lasa aluatul sa dospeasca 15 minute. 5. Se amesteca ouale cu smantana, cu compozitia de ceapa si slaninuta si cu chimenul. Se pipereaza si se sareaza bine. 6. Se intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Se da la cuptor si se coace circa 40 de minute, pe prima scara a cuptorului (nu pe fund). Se scoate placinta si se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta, ca aperitiv.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii