autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Aluatul - 500 g faina, , 250 g margarina, , 1/4 l apa, , 1 varf de cutit de sare, , 1/2 pachetel praf de copt., Umplutura - 50 g faina, , 4 oua intregi, , 1/4 l lapte, , 1/4 l smantana acrisoara, , sare, , piper alb, , nucsoara, , 2 linguri cu varf de cascaval ras (eventual parmezan), , 1 kg ceapa, , 100 g costita afumata (bacon), , 1 tulpina de praz.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul. Se framanta bine margarina cu faina, se adauga apa, sare, piper, nucsoara si praful de copt si se continua framantatul pana ce aluatul devine neted si suplu. Se lasa circa doua ore la frigider sa se odihneasca, dupa care se intinde, se asaza intr-o forma rotunda (diametrul 22-24 cm), ridicandu-se pe margini circa 3 cm si se apasa cu furculita. Umplutura. Se bat ouale cu laptele si smantana pana ce devin spumoase si se adauga sare, piper, nucsoara si cascavalul ras. Se curata ceapa, se taie in doua si apoi fasii, la fel, si prazul. Baconul se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie incinsa. Ceapa si prazul se baga in apa sarata clocotita, se fierb cateva secunde, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi ceapa, prazul si bucatelele de bacon si se intinde umplutura in tava peste aluat. Deasupra se toarna sosul de oua, smantana si cascaval si se baga in cuptorul incins. Placinta se coace circa 25 de minute la 180°C. Se serveste ca aperitiv la tuica sau bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluatul - 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 1/4 l apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 pachetel praf de copt.
  • Umplutura - 50 g faina
  • 4 oua intregi
  • 1/4 l lapte
  • 1/4 l smantana acrisoara
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • 2 linguri cu varf de cascaval ras (eventual parmezan)
  • 1 kg ceapa
  • 100 g costita afumata (bacon)
  • 1 tulpina de praz.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana