Aluatul. Se framanta bine margarina cu faina, se adauga apa, sare, piper, nucsoara si praful de copt si se continua framantatul pana ce aluatul devine neted si suplu. Se lasa circa doua ore la frigider sa se odihneasca, dupa care se intinde, se asaza intr-o forma rotunda (diametrul 22-24 cm), ridicandu-se pe margini circa 3 cm si se apasa cu furculita. Umplutura. Se bat ouale cu laptele si smantana pana ce devin spumoase si se adauga sare, piper, nucsoara si cascavalul ras. Se curata ceapa, se taie in doua si apoi fasii, la fel, si prazul. Baconul se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie incinsa. Ceapa si prazul se baga in apa sarata clocotita, se fierb cateva secunde, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi ceapa, prazul si bucatelele de bacon si se intinde umplutura in tava peste aluat. Deasupra se toarna sosul de oua, smantana si cascaval si se baga in cuptorul incins. Placinta se coace circa 25 de minute la 180°C. Se serveste ca aperitiv la tuica sau bere.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii