autor:

Niko Stan

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
pt aluat:, 600g faina, , 40 g drojdie, , 1 ligura zahar, , 300 ml l apa calduta, , 1 lingurita sare, , 3 linguri ulei, , , Pt umplutura:, 1 kg ceapa,

Dificultate: Medie Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un vas si se lasa la dospit o 30 minute- 1 ora.
Intre timp se curata ceapa,se spala,se taie julien si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins pana se inmoaie,se condimenteaza dupa gust.Se lasa la racit.
Se incinge cuptorul la 220C. Se scoate din vas coca si se framanta bine inca o data dupa care se imparte in doua bucati din care se intind 2 foi.Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune prima foaie intinsa, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii se adauga umplutura de ceapa si se acopera cu cealalta foaie. Se da la coptor 35-45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche (Placinta cu ceapa)

Quiche (Placinta cu ceapa)

Se dizolva drojdia, zaharul si 1 lingura faina in 100ml lapte caldut. Se cerne faina intr un castron,

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Mi-ai amintit de copilarie;bunica mea o facea,dar punea si smintina(nu stiu peste ceapa sau sub ea);era f.f.buna.Ceapa o pipera bine,o prajea in untura de porc amestecata cu ulei.Noi,azi folosim ulei,tinem la silueta.................

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Asta este o chestie noua dar nu de neglijat. Este o reteta foarte buna si de retinut. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 600g faina
  • 40 g drojdie
  • 1 ligura zahar
  • 300 ml l apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • Pt umplutura:
  • 1 kg ceapa,

Raporteaza reteta

Retete
de Niko Stan
Salata de Boeuf

Salata de Boeuf

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, Cand da in clocot se curata de spuma, se pune

156 voturi    21 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Conopida curatata si desfacuta in buchetele se pune la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce s-a fiert

55 voturi    8 comentarii
30 min
Salate reci
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete,morcovii,telina , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc putin cu 2

48 voturi    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

husni (Chef de cuisine)

Mi-ai amintit de copilarie;bunica mea o facea,dar punea si smintina(nu stiu peste ceapa sau sub ea);era f.f.buna.Ceapa o pipera bine,o prajea in untura de porc amestecata cu ulei.Noi,azi folosim ulei,tinem la silueta.................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte batut si mac