autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina, , 100 g unt taiat bucatele, , 6 linguri apa de la gheata, , 1 kg ceapa alba taiata rondele, , inca 30 g de unt, , 1-2 linguri mustar (eventual de Dijon), , 1 ceasca smantana acra, , 3 oua batute usor, , 1/3 ceasca masline negre fara samburi, , taiate rondele

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se freaca intre palme pana ce se obtine o masa sfaramicioasa. Se toarna peste ea aproape toata apa si se framanta un aluat destul de tare. Se pune pe planseta, se mai framanta circa un minut, se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm si apoi se lasa la rece 30 de minute. Se-ncinge cuptorul si se coace aluatul, acoperit cu o foaie de hartie pentru copt, peste care s-au rasfirat boabe de fasole. Dupa 10 minute, se indeparteaza hartia si boabele si se mai lasa la copt alte 10 minute. - Se incinge untul (30 g) intr-o cratita, se caleste ceapa circa 45 de minute la foc slab si se lasa sa se raceasca. - Se unge aluatul copt cu un strat de mustar si se bat bine ouale cu smantana. Se intinde ceapa peste stratul de mustar, se toarna deasupra ouale cu smantana si se presara cu rondele de masline. Placinta se coace aproximativ 35 de minute, pana ce compozitia se intareste. Inainte de-a o taia, se lasa sa se odihneasca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata

Paine de casa neframantata

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti

27 voturi    23 comentarii
22h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina
  • 100 g unt taiat bucatele
  • 6 linguri apa de la gheata
  • 1 kg ceapa alba taiata rondele
  • inca 30 g de unt
  • 1-2 linguri mustar (eventual de Dijon)
  • 1 ceasca smantana acra
  • 3 oua batute usor
  • 1/3 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate rondele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele mici cu cartofi