autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina, , 100 g unt taiat bucatele, , 6 linguri apa de la gheata, , 1 kg ceapa alba taiata rondele, , inca 30 g de unt, , 1-2 linguri mustar (eventual de Dijon), , 1 ceasca smantana acra, , 3 oua batute usor, , 1/3 ceasca masline negre fara samburi, , taiate rondele

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se freaca intre palme pana ce se obtine o masa sfaramicioasa. Se toarna peste ea aproape toata apa si se framanta un aluat destul de tare. Se pune pe planseta, se mai framanta circa un minut, se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm si apoi se lasa la rece 30 de minute. Se-ncinge cuptorul si se coace aluatul, acoperit cu o foaie de hartie pentru copt, peste care s-au rasfirat boabe de fasole. Dupa 10 minute, se indeparteaza hartia si boabele si se mai lasa la copt alte 10 minute. - Se incinge untul (30 g) intr-o cratita, se caleste ceapa circa 45 de minute la foc slab si se lasa sa se raceasca. - Se unge aluatul copt cu un strat de mustar si se bat bine ouale cu smantana. Se intinde ceapa peste stratul de mustar, se toarna deasupra ouale cu smantana si se presara cu rondele de masline. Placinta se coace aproximativ 35 de minute, pana ce compozitia se intareste. Inainte de-a o taia, se lasa sa se odihneasca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru

Paine cu rosii uscate si cimbru

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina
  • 100 g unt taiat bucatele
  • 6 linguri apa de la gheata
  • 1 kg ceapa alba taiata rondele
  • inca 30 g de unt
  • 1-2 linguri mustar (eventual de Dijon)
  • 1 ceasca smantana acra
  • 3 oua batute usor
  • 1/3 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate rondele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu smantana si iaurt