autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa si mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 1/8 l zer, , 20 g unt sau margarina, , 200 g faina, , 1/2 pachet drojdie uscata, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita zahar, , 300 g ceapa rosie, , 50 g slaninuta (Bacon), , 2 mere, , 5 crengute de cimbru, , 1/2 lingurita chimen, , 2 oua, , 100 g smantana, , sare, , piper, , grasime si, putina faina pentru forma.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si zaharul, se toarna deasupra zerul - putin incalzit - si se framanta bine. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre timp, se curata ceapa, se taie in doua (pe lung) si pe urma jumatati de rondele. Se pune untul la incins si se caleste slaninuta taiata fasii. Se adauga ceapa si se caleste si ea circa 10 minute, amestecand din timp in timp.
Se spala merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa. Jumatate din ele se taie felii, jumatate bucatele mici. Se spala cimbrul, se rup frunzulitele si se incorporeaza impreuna cu chimenul si bucatelele de mar in ceapa calita. Ouale si smantana se bat bine si se gusta de sare si piper.
Se ia o forma rotunda (diametrul 18 cm), se unge, se infaineaza si se imbraca cu aluatul intins pe planseta, in asa fel incat sa acopere marginile. Se toarna compozitia in forma, se asaza deasupra feliile de mar si se toarna ouale cu smantana. Se baga placinta la cuptorul incins (200 grade C) si se coace circa 50 de minute (la 170 grade C).
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Purcelus

Paine Purcelus

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

9 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 1/8 l zer
  • 20 g unt sau margarina
  • 200 g faina
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 300 g ceapa rosie
  • 50 g slaninuta (Bacon)
  • 2 mere
  • 5 crengute de cimbru
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper
  • grasime si
  • putina faina pentru forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafirasi BELLA