Autor:
Czompa (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009
Ingrediente
Pentru aluat:, 500 g faina, , 2 linguri de ulei, , 2 oua, , 1 lingurita praf de copt., , Pentru umplutura:, 2 - 3 cutii de ciuperci sau 1kg daca sunt proaspete, , 2 cepe, , sare, , piper., , Pentru pus deasupra placintei:, 200 g smantana, , 3 oua.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se spala ciupercile (daca sunt proaspete), se taie lamele si se pun la prajit in putin ulei. Se adauga apoi putina apa si ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasac bine impreuna. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa deoparte (daca doriti puteti da amestecul de ciuperci prin masina de tocat sau robot pentru ca, compozitia sa fie mai fina).
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele (s-ar putea sa mai necesite 2-3 linguri de apa) si se fac doua foi. Se unge tava cu unt, se aseaza prima foaie, se pune umplutura de ciuperci apoi a doua foaie. Cat este cruda se taie in patrate si se acopera cu cele 3 oua batute cu 200 g smantana. Se da la cuptor 40 - 50 de minute. Se poate presara si cascaval dupa ce o scoateti din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi.
Dupa
5 voturi
5 comentarii
40 min
Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm
18 voturi
8 comentarii
1h 40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Este grozava...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Delicioasa! Imi place foarte mult!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
O bunatate.Felicitari.
panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
eu fac placinta cu ciuperci,dar martusisesc ,folosesc foi cumparate. foarte buna !
vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009
ft interesanta reteta!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Foarte buna, apetisanta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Cred ca e un deliciu dupa cum arata
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Arata foarte bine si imi place foarte mult acest gen de placinta...