Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 2 - 3 cutii de ciuperci sau 1kg daca sunt proaspete,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru pus deasupra placintei:
  • 200 g smantana,
  • 3 oua.

Mod de preparare

Se spala ciupercile (daca sunt proaspete), se taie lamele si se pun la prajit in putin ulei. Se adauga apoi putina apa si ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasac bine impreuna. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa deoparte (daca doriti puteti da amestecul de ciuperci prin masina de tocat sau robot pentru ca, compozitia sa fie mai fina).

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele (s-ar putea sa mai necesite 2-3 linguri de apa) si se fac doua foi. Se unge tava cu unt, se aseaza prima foaie, se pune umplutura de ciuperci apoi a doua foaie. Cat este cruda se taie in patrate si se acopera cu cele 3 oua batute cu 200 g smantana. Se da la cuptor 40 - 50 de minute. Se poate presara si cascaval dupa ce o scoateti din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor