autor:

Czompa

» » Aperitive

Placinta cu ciuperci

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 g faina, , 2 linguri de ulei, , 2 oua, , 1 lingurita praf de copt., , Pentru umplutura:, 2 - 3 cutii de ciuperci sau 1kg daca sunt proaspete, , 2 cepe, , sare, , piper., , Pentru pus deasupra placintei:, 200 g smantana, , 3 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile (daca sunt proaspete), se taie lamele si se pun la prajit in putin ulei. Se adauga apoi putina apa si ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasac bine impreuna. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa deoparte (daca doriti puteti da amestecul de ciuperci prin masina de tocat sau robot pentru ca, compozitia sa fie mai fina).

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele (s-ar putea sa mai necesite 2-3 linguri de apa) si se fac doua foi. Se unge tava cu unt, se aseaza prima foaie, se pune umplutura de ciuperci apoi a doua foaie. Cat este cruda se taie in patrate si se acopera cu cele 3 oua batute cu 200 g smantana. Se da la cuptor 40 - 50 de minute. Se poate presara si cascaval dupa ce o scoateti din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu pui si ciuperci

Placinta cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se firbe in apa cu sare.Ceapa si usturoiul se taie fideluta si se calesc in uleiul

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm

11 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Un aperitiv foarte bun .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    ce buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Este grozava...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Delicioasa! Imi place foarte mult!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O bunatate.Felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      eu fac placinta cu ciuperci,dar martusisesc ,folosesc foi cumparate. foarte buna !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      ft interesanta reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte buna, apetisanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Cred ca e un deliciu dupa cum arata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arata foarte bine si imi place foarte mult acest gen de placinta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 2 - 3 cutii de ciuperci sau 1kg daca sunt proaspete
  • 2 cepe
  • sare
  • piper.
  • Pentru pus deasupra placintei:
  • 200 g smantana
  • 3 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Un aperitiv foarte bun .

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")