autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate, , 1 albus batut usor, , 225 g ciuperci, , 25 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , 1/2 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , 1 1/2 lingurita faina, , 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire), , 1 ou batut, , 1 lingura vin sec.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Aluatul pe jumatate copt se lasa in forma si se unge cu albusul batut.
Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele si se taie in patru palariile. Se-ncing intr-o cratita untul si uleiul de masline, se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa, dupa care se adauga ciupercile, se lasa sa fiarba, si ele, aproximativ 3 minute, amestecandu-le din timp in timp, cu o lingura de lemn, si se gusta de sare si piper.
Se adauga faina, se fierb in continuare alte 2 minute, amestecand intruna, si se ia cratita de pe foc.
Intr-un castron, se amesteca frisca nebatuta (sau smantana) cu oul si cu vinul, se condimenteaza cu sare si piper, se incorporeaza ciupercile si se lasa sa se raceasca.
Se toarna umplutura de ciuperci peste aluat, se da placinta la cuptor si se coace 25-30 de minute, pana ce se rumeneste putin. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam

4 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte

18 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate
  • 1 albus batut usor
  • 225 g ciuperci
  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire)
  • 1 ou batut
  • 1 lingura vin sec.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen