autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate, , 1 albus batut usor, , 225 g ciuperci, , 25 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , 1/2 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , 1 1/2 lingurita faina, , 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire), , 1 ou batut, , 1 lingura vin sec.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Aluatul pe jumatate copt se lasa in forma si se unge cu albusul batut.
Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele si se taie in patru palariile. Se-ncing intr-o cratita untul si uleiul de masline, se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa, dupa care se adauga ciupercile, se lasa sa fiarba, si ele, aproximativ 3 minute, amestecandu-le din timp in timp, cu o lingura de lemn, si se gusta de sare si piper.
Se adauga faina, se fierb in continuare alte 2 minute, amestecand intruna, si se ia cratita de pe foc.
Intr-un castron, se amesteca frisca nebatuta (sau smantana) cu oul si cu vinul, se condimenteaza cu sare si piper, se incorporeaza ciupercile si se lasa sa se raceasca.
Se toarna umplutura de ciuperci peste aluat, se da placinta la cuptor si se coace 25-30 de minute, pana ce se rumeneste putin. Se serveste fierbinte.
Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Aluatul pe jumatate copt se lasa in forma si se unge cu albusul batut. Se curata ciupercile, se indeparteaza picio
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Placinta de casa cu pui si ciuperci

Placinta de casa cu pui si ciuperci

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte

18 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate
  • 1 albus batut usor
  • 225 g ciuperci
  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire)
  • 1 ou batut
  • 1 lingura vin sec.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu
Prajitura „betiva”

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustoasa...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje