Ingrediente
faina alba, 1 pachet de margarina sau unt, bicarbonat, 2 oua, 1 dovleac mediu sau dulceata de dovleac, zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Pregatire umplutura:
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
Reteta romaneasca ”Placinta cu dovleac” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.