Intr-un castron de inox se bat ouale, apoi se adauga margarina topita sau untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat. Se pune faina Arpis si se framanta pana se incorporeaza formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Pregatire umplutura:
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
Reteta romaneasca ”Placinta cu dovleac” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii