Intr-un castron de inox se bat ouale, apoi se adauga margarina topita sau untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat. Se pune faina Arpis si se framanta pana se incorporeaza formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Pregatire umplutura:
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
Reteta romaneasca ”Placinta cu dovleac” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii