autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu dovleac (din aluat dospit)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 203 g faina,, * 169 g unt (margarina),, * 200 g zahar (100 g farin),, * 2 oua,, * 1 g bicarbonat,, * 1 ml otet,, * 1 g sare,, * 10 g zahar vanilat,, * 1 kg dovleac proaspat,, * 50 g pesmet,, * 1 g scortisoara.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continuă baterea pina ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecind usor pina ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Dovleacul ras pe razatoarea cu gauri mari se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute. Cind s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet. Se amesteca pina se obtine o compozitie uniforma. Aluatul se imparte in doua bucati egale. O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se bomba la coacere. Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se raceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita. Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (din aluat dospit)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosii (reteta bunici)

Gogosii (reteta bunici)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul

26 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se decupeaza o foaie de prajitura la dimensiunea unei forme reglabile de tort. Se pune un strat subtire

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 203 g faina,
  • * 169 g unt (margarina),
  • * 200 g zahar (100 g farin),
  • * 2 oua,
  • * 1 g bicarbonat,
  • * 1 ml otet,
  • * 1 g sare,
  • * 10 g zahar vanilat,
  • * 1 kg dovleac proaspat,
  • * 50 g pesmet,
  • * 1 g scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
prajitura pufoasa cu amaretti si mere