autor:

gheli1

» » Dulciuri diverse

Plăcinta cu dovleac roșu

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
aluat:, 800 gr de faină, puțina sare, 3 linguri de ulei de masa, 2 pahare de apa, , , umplutura:, 500 -600 gr de dovleac roșu trecut prin răzatoarea mare, 2 pahare de zahăr, 1 lingurița de scorțișoară, pentru finalizare:, unt de masa (2-3 linguri), zahăr praf

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

-se prepară un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețetă(aluat)

-se lasă la odihnit 20 min

-se prepară umplutura din toate componentele (umpluturii)

-se freacă dovleacul cu zahărul până se lasă toată zeama

-se scurge bine de zeamă și se pastrează pentru sirop

-după ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 părți egale

-se intind 10 foi ,una câte una,și pe fiecare foaie se unge cu puțin ulei și se pune pe jumatatea foii din umplutura obținută mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)

-se rulează foaia și se așează in tava unsă cu ulei in formă de melc una câte una foile până se termină foile și umplutura

-se unge suprafața cu puțin ulei și se coace la cuptor care e deja cald la o temperatură de 200 grade C

-intre timp se prepară siropul

-zeama rezultată din frecarea dovleacului cu zahărul se pune intr-o craticioară mică și se fierbe până se leagă siropul(se poate observa la suprafață bule mari de aer,atunci e gata de folosit)

-se trage de pe foc ,se lasă la răcit

-când plăcinta este coaptă se scoate din cuptor si se unge pe suprafața cu untul din rețetă

-si imediat cu un polonic stropim toată placinta cu siropul care s- racit

-placinta trebuie sa fie fierbinte si siropul rece

-după ce s-a răcit și plăcinta se presară suprafața cu zahăr praf

-se serveste după ce s-a racit
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinta cu dovleac roșu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta Brownie

Tarta Brownie

1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, apoi le dam deoparte. 2. Intr-o cratita

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Traieste Viata La Maxim , 08 septembrie 2014

    e f, ideala gustoasa, pofta mare

  • Fara foto

    Lacri Georgiana , 07 octombrie 2013

    ....nu e noua reteta ,o fac de 30 de ani ,am invatat o de la soacra mea,este fffffffff bunaaaaaa ,puteti incerca ,nu veti regreta!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Niculina Oprea , 06 octombrie 2013

    Cred ca e foarte buna ,reteta buna si simpla am sa o incerc

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

      e splendida si nu tare greu de facut...

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 septembrie 2013

      O placinta noua de dovleac dar care pare foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 800 gr de faină
  • puțina sare
  • 3 linguri de ulei de masa
  • 2 pahare de apa
  • umplutura:
  • 500 -600 gr de dovleac roșu trecut prin răzatoarea mare
  • 2 pahare de zahăr
  • 1 lingurița de scorțișoară
  • pentru finalizare:
  • unt de masa (2-3 linguri)
  • zahăr praf

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
gheli1

gheli1 (Chef de cuisine)

e splendida si nu tare greu de facut...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase