autor:

andy andreea

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu dovlecei

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 g faina, , 150 g unt, , 1 ou, , 3 lg lapte, , 1 praf de sare, , pesmet, Pentru umplutura:, 3 dovlecei potriviti ca marime, , 1 ceapa mare, , 2 lg unt topit, , 3 ciuperci champignon, , 4 oua, , 250 g branza de capra, , 50 g parmezan ras, , 2 lg smantana grasa, , busuioc uscat, , nucsoara rasa, , 1 lg seminte de pin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de sare, se adauga untul rece taiat bucatele, oul, laptele rece si se framanta bine, pana se obtine un aluat omogen si elastic. se lasa la rece minimum 30 de minute.

Separat, se incinge untul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, dovleceii si ciupercile taiate. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi se iau de pe foc. Intr-un bol separat, se bat ouale cu branza zdrobita, se adauga smantana, busuioc si nucsara , se amesteca cu dovlecei si ciupercile calite.

Se intinde aluatul in foaie, se tapeaza cu el o forma rotunda de placinta, se intepa in mai multe locuri cu furculita, se prepara pesmet, apoi se toarna umplutura. Deasupra se aseaza feli de dovlecel, seminte de pin si parmezanul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu oua
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 3 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ceapa mare
  • 2 lg unt topit
  • 3 ciuperci champignon
  • 4 oua
  • 250 g branza de capra
  • 50 g parmezan ras
  • 2 lg smantana grasa
  • busuioc uscat
  • nucsoara rasa
  • 1 lg seminte de pin.

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

MMMmmmmm, tare buna precis!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Musaca gustoasa vegetariana