Se amesteca faina cu praful de sare, se adauga untul rece taiat bucatele, oul, laptele rece si se framanta bine, pana se obtine un aluat omogen si elastic. se lasa la rece minimum 30 de minute.
Separat, se incinge untul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, dovleceii si ciupercile taiate. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi se iau de pe foc. Intr-un bol separat, se bat ouale cu branza zdrobita, se adauga smantana, busuioc si nucsara , se amesteca cu dovlecei si ciupercile calite.
Se intinde aluatul in foaie, se tapeaza cu el o forma rotunda de placinta, se intepa in mai multe locuri cu furculita, se prepara pesmet, apoi se toarna umplutura. Deasupra se aseaza feli de dovlecel, seminte de pin si parmezanul ras.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii