PLACINTA CU DOVLECEL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • Pentru aluat:
  • 200 gr. faina,
  • 6 linguri de apa calda,
  • 1 praf de sare;
  • (se pot folosi foi de placinta din comert)
  • Pentru umplutura :
  • 2 dovlecei (15-20cm.),
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca, la caldura.

2. Se imparte coca in 4 si se intind 4 foi subtiri, pe o planseta infainata.

3. Se rad 2 dovlecei pe razatoarea mare, se sareaza, pipereaza si se adauga un varf de cutit de nucsoara si 1 lingura de faina. Se amesteca bine.

4. Se unge cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de placinta, se intinde dovlecelul ras, lasand o margine de 2 cm. de foaie fara umplutura si se ruleaza, impungand, din loc in loc, cu furculita pentru ca, in timpul coptului, sa poata iesi aerul.

5. Se aseaza placinta pe tava captusita cu hartie de copt si se unge cu ulei. Se tin la cuptor pana devin aurii.

Nota: Placinta se poate umple cu fructe, branza, nuci, mac etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise