autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTA CU DOVLECEL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 persoane:, , Pentru aluat:, , 200 gr. faina, , 6 linguri de apa calda, , 1 praf de sare, (se pot folosi foi de placinta din comert), Pentru umplutura :, , 2 dovlecei (15-20cm.), , sare,, piper, , nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca, la caldura.
2. Se imparte coca in 4 si se intind 4 foi subtiri, pe o planseta infainata.
3. Se rad 2 dovlecei pe razatoarea mare, se sareaza, pipereaza si se adauga un varf de cutit de nucsoara si 1 lingura de faina. Se amesteca bine.
4. Se unge cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de placinta, se intinde dovlecelul ras, lasand o margine de 2 cm. de foaie fara umplutura si se ruleaza, impungand, din loc in loc, cu furculita pentru ca, in timpul coptului, sa poata iesi aerul.
5. Se aseaza placinta pe tava captusita cu hartie de copt si se unge cu ulei. Se tin la cuptor pana devin aurii.

Nota: Placinta se poate umple cu fructe, branza, nuci, mac etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU DOVLECEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si dovlecel

Placinta cu branza si dovlecel

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna

29 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul și dovlecelul, ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • Pentru aluat:
  • 200 gr. faina
  • 6 linguri de apa calda
  • 1 praf de sare
  • (se pot folosi foi de placinta din comert)
  • Pentru umplutura :
  • 2 dovlecei (15-20cm.)
  • sare,
  • piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)