1. Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca, la caldura.
2. Se imparte coca in 4 si se intind 4 foi subtiri, pe o planseta infainata.
3. Se rad 2 dovlecei pe razatoarea mare, se sareaza, pipereaza si se adauga un varf de cutit de nucsoara si 1 lingura de faina. Se amesteca bine.
4. Se unge cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de placinta, se intinde dovlecelul ras, lasand o margine de 2 cm. de foaie fara umplutura si se ruleaza, impungand, din loc in loc, cu furculita pentru ca, in timpul coptului, sa poata iesi aerul.
5. Se aseaza placinta pe tava captusita cu hartie de copt si se unge cu ulei. Se tin la cuptor pana devin aurii.
Nota: Placinta se poate umple cu fructe, branza, nuci, mac etc.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii