Placinta cu foi fine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu foi fine

Ingrediente

  • Ingrediente:1pachet foi fine de placinta,
  • Umplutura 1. 300 gr branza dulce,1 ou, 5 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 pachet mic stafide,3 linguri gris,coaja de la o lamaie si sucul de la lamaie..
  • 2. 3 mere mari,3 linguri zahar,scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,cativa stropi esenta de rom(optional),3 linguri gris
  • 3. gem de capsuni cu putina nuca macinata
  • 4. branza sarata,1 ou,susan,zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.

Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele, grisul, coaja si sucul de la o lamaie.

Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare se adauga zaharul, zaharul vanilat,esenta de rom,scoartisoara si grisul.

Gemul de capsuni se amesteca nuca macinata(ca sa nu curga gemul).

Branza sarata se da pe razatoarea mare.

Asezam pe o planseta tot cate 2 foi le ungem cu pensula cu putin ulei si asezam inca 2 foi le umplem pe rand (vezi foto) cu mere apoi cu branza apoi cu gem apoi cu branza sarata.Deasupra le ungem cu pensula cu ou .Peste ruloul cu branza sarata punem putin susan. Cele ce mere si gem le facem de post iar cele cu branza le facem de dulce.SUNT SUPER DE BUNE.

Se coc la foc potrivit 20-25 minute.Se lasa la racit complet si apoi se taie in bucati (cum doreste fiecare).Asa reci rulourile dulci le pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise