autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu foi fine

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
Ingrediente:1pachet foi fine de placinta,, , , Umplutura 1. 300 gr branza dulce,1 ou, 5 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 pachet mic stafide,3 linguri gris,coaja de la o lamaie si sucul de la lamaie.., 2. 3 mere mari,3 linguri zahar,scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,cativa stropi esenta de rom(optional),3 linguri gris, 3. gem de capsuni cu putina nuca macinata, 4. branza sarata,1 ou,susan,zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.
Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele, grisul, coaja si sucul de la o lamaie.
Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare se adauga zaharul, zaharul vanilat,esenta de rom,scoartisoara si grisul.
Gemul de capsuni se amesteca nuca macinata(ca sa nu curga gemul).
Branza sarata se da pe razatoarea mare.
Asezam pe o planseta tot cate 2 foi le ungem cu pensula cu putin ulei si asezam inca 2 foi le umplem pe rand (vezi foto) cu mere apoi cu branza apoi cu gem apoi cu branza sarata.Deasupra le ungem cu pensula cu ou .Peste ruloul cu branza sarata punem putin susan. Cele ce mere si gem le facem de post iar cele cu branza le facem de dulce.SUNT SUPER DE BUNE.
Se coc la foc potrivit 20-25 minute.Se lasa la racit complet si apoi se taie in bucati (cum doreste fiecare).Asa reci rulourile dulci le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi fine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:1pachet foi fine de placinta,
  • Umplutura 1. 300 gr branza dulce,1 ou
  • 5 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 pachet mic stafide,3 linguri gris,coaja de la o lamaie si sucul de la lamaie..
  • 2. 3 mere mari,3 linguri zahar,scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,cativa stropi esenta de rom(optional),3 linguri gris
  • 3. gem de capsuni cu putina nuca macinata
  • 4. branza sarata,1 ou,susan,zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem