autor:

Stefana

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 300 ml apa calda, 7 linguri ulei, 3 linguri otet, ½ praf de copt, faina cat cuprinde (cam 750-850 gr), un praf de sare, Umplutura:, 1,5 kg mere, ½ varza murata, Zahar – dupa gust, 2 linguri ulei de masline, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta un aluat elastic, care se intinde foarte usor – nu se lasa la crescut.
Merelele se rad pe razatoarea mare si se storc - nu se calesc. Zaharul se adauga pe foaia de aluat, pentru a nu lasa zeama.
Varza murata, taiata fideluta, se pune la fiert. Se scurge bine de apa si se amesteca cu zahar si putin ulei de masline.
Dupa ce aluatul este gata si compozitiile pentru umputura pregatite se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pe foaia intinsa se pune marul stors, zaharul si scortisoara sau varza pregatita ca mai sus. Se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei.
Se coace cam 40-50 min la foc potrivit. Se lasa putin sa se racoreasca putin, se portioneaza si se pudreza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi subtiri si mere sau varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Salată de căpşuni

Salată de căpşuni

Spălaţi, apoi curăţati de partea verde căpşunile. Tăiaţi-le în 2 pe lungime. Adăugaţi

11 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca

    Raluca (Chef de cuisine):

    Aluatul mi-a iesit foarte tare...faina am pus cam 700 de grame, restul conform retetei...am copt prajitura la 175 de grade jumatate de ora iar apoi am trecut la 200 de grade deoarece aluatul era inca destul de crud. As dori sa stiu unde am gresit...

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca

    Raluca (Chef de cuisine) , 21 august 2011

    Ai putea sa imi spui cam cata faina intra in aluat, deoarece nu imi dau seama ce inseamna cat cuprinde...nu ma pricep prea bine la bucatarie:-) multumesc mult

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    delicioasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Tare buna trebuie sa fie...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri otet
  • ½ praf de copt
  • faina cat cuprinde (cam 750-850 gr)
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • ½ varza murata
  • Zahar – dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Stefana
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Ciorba de mazare si cartofi

Ciorba de mazare si cartofi

Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se toaca si se calesc putin in ulei, apoi se adauga o

51 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cus-cus cu ciuperci

Cus-cus cu ciuperci

Se taie ceapa pestisori, ardeiul fideluta, ciupercutele in sferturi si se pun la calit. Se adauga

38 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Raluca (Chef de cuisine)

Ai putea sa imi spui cam cata faina intra in aluat, deoarece nu imi dau seama ce inseamna cat cuprinde...nu ma pricep prea bine la bucatarie:-) multumesc mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Inel cu nutella