Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta un aluat elastic, care se intinde foarte usor – nu se lasa la crescut.
Merelele se rad pe razatoarea mare si se storc - nu se calesc. Zaharul se adauga pe foaia de aluat, pentru a nu lasa zeama.
Varza murata, taiata fideluta, se pune la fiert. Se scurge bine de apa si se amesteca cu zahar si putin ulei de masline.
Dupa ce aluatul este gata si compozitiile pentru umputura pregatite se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pe foaia intinsa se pune marul stors, zaharul si scortisoara sau varza pregatita ca mai sus. Se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei.
Se coace cam 40-50 min la foc potrivit. Se lasa putin sa se racoreasca putin, se portioneaza si se pudreza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii