Ingrediente
, 8 oua, 900 gr de iaurt cu 10 % grasime, 150 gr de stafide, 80 gr de unt topit, 200 gr de zahar, 70 ml de ulei, 30 gr de gris, 1 esenta de vanilie, 500 gr de foi placinta, Sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Se pun intr-un bol mai mare, ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperature camerei, si grisul care va lega toata compozitia pentru crema de iaurt. Se amesteca usor, crema astfel fiind gata.
Intr-un bol,se pune uleiul si untul topit pentru uns foile de placinta. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se iau foile de placinta si se numara cate foi sunt. Se imparte in 3 parti egale.
Se unge tava cu amestecul de unt si ulei.
Apoi se pune primul strat de foi. Se pune o foaie, se unge cu amestecul de unt + ulei, se pune a doua foaie, se unge, a treia foaie se unge si se pune un strat de stafide si jumatate din crema de iaurt.
Mai punem inca un strat de 3 foite si iar stafide si crema. Se procedeaza la fel, pana la ultimele straturi. Se pastreaza putin din crema peste ultimul strat de foi. Crema se intinde foarte bine cu o pensula.
Se pune la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 40 de minute.
Placinta se feliaza dupa racire. Este foarte gustoasa, aromata si usor de preparat.